Crna hronika

Blagajnica Skupštine pronevjerila 35.000 eura?

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici podnijelo je optužni predlog protiv T.Č., blagajnice u crnogorskoj Skupštini, zbog sumnje da je pronevjerila novac koji joj je povjeren u službi. Dan piše da se radi o 35.000 eura, dok iz ODT-a nisu naveli o kojoj svoti je riječ.
Blagajnica Skupštine pronevjerila 35.000 eura?
Dan/Portal AnalitikaIzvor

Okrivljenoj se na teret stavljaju krivična djela pronevjera i produženo krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

- Njoj se stavlja na teret da je u toku 2016. godine prisvajala novac koji joj je povjeren u službi i da je kao službeno lice, u službenim ispravama, unosila neistinite podatke, tako što je, kao blagajnica u Birou finansijskih poslova Skupštine Crne Gore, iz blagajne uzimala za sebe novac i na određeni broj naloga za službena putovanja, stavljala lažne potpise poslanika i zaposlenih u Skupštini i drugih lica, kojima je navodno taj novac isplaćen kao dnevnice za službena putovanja u inostranstvo - navodi se u saopštenju ODT-a.

novac1

U odnosu na određeni broj putnih naloga za službena putovanja, za koji postoji sumnja da su falsifikovani, formiran je, navode iz ODT-a, poseban krivični predmet protiv, za sada, nepoznatog učinioca, zbog produženog krivičnog djela pronevjera i produženog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave.

- U toku je izviđaj i utvrđuju se odlučne činjenice i prikupljaju dokazi, obavještenja i podaci potrebni za identifikaciju učinioca i njegovo krivično – poručuju iz ODT-a.

Na putnim nalozima za putovanja u inostranstvo za koje su opredijeljene dnevnice od 800 do 1.000 eura bili su lažni potpisi Jasmina Sutovića, Filipa Vukovića, Gencija Nimanbegua, Gorana Tuponje, Budimira Aleksića, Halila Dukovića, Almera Kalača, Dritana Abazovića, Draginje Vuksanović, Maje Ćatović, Strahinje Bulajića, Azre Jasavić, Vladislava Bojovića, Veljka Zarubice, Damira Šehovića, Ljuiđa Škrelje, Snežane Jonice, Obrada Gojkovića i Andrije Popovića.

Niko od poslanika nije znao da su im potpisi zloupotrijebljeni. Sa nekim od njih su u policiji i tužilaštvu obavljeni razgovori i oni su potvrdili da u periodu koji je naveden u spornim putnim nalozima nijesu putovali u inostranstvo.

Portal Analitika