Crna hronika

Novi detalji o bjekstvu Rafailovića: Dobio dva pasoša

Budvanin Vasilije Rafailović, koji je, prema sumnjama tužilaštva, ispalio smrtonosne hice u Đorđa Boretu i doktora Dragana Zečevića, nakon što je pobjegao iz Crne Gore dobio je dva pasoša, i to jedan na ime Miloša Miljkovića, a drugi na ime jednog osuđenika iz Padinske skele osuđenog za dvostruko ubistvo.
Novi detalji o bjekstvu Rafailovića: Dobio dva pasoša
Portal AnalitikaIzvor

Pasoš osuđenika, kako sumnjaju bezbjednosne službe, Rafailović je obezbijediojoš prije likvidacije u Budvi, pa ga je vjerovatno koristio prilikom bjekstva iz zemlje. Kasnije je u Srbiji dobio nova dokumenta sa podacima Miljkovića ali i njegovom fotografijom.

Dan je već pisao da je Rafailović iz Crne Gore pobjegao odmah nakon što je dao iskaz o toj likvidaciji u Odjeljenju bezbjednosti Budva. Nekoliko dana nakon dvostrukog ubistva Rafailović je dao izjavu u policiji na okolnosti svojih saznanja o tom događaju. Tada je ocijenjeno da nema osnova da mu se odredi zadržavanje i pušten je na slobodu. On je istog dana napustio teritoriju Crne Gore.

Nedugo nakon toga istražitelji su sklopili mozaik ubistva Borete i Zečevića i potvrdili sumnje da je upravo Rafailović počinilac ubistva, za kojim je zbog toga raspisana potjernica. Ipak, kada je izdat nalog za njegovo hapšenje policija nije mogla da ga pronađe na prijavljenoj adresi. Tokom provjere njegovih podagaka utvrđeno je da je granicu Crne Gore prešao nekoliko sati po izlasku iz policije. Od tada policija aktivno traga za njim.

boreta-zecevic

Osim Rafailovića, za dvostruko ubistvo u Budvi terete se Nišlija Miljan Bulatović, Banjalučanin Vladimir Šmanja, Cetinjanin Ratko Vušović i Bjelopoljac Ivan Cicmil, nastanjen u Budvi.

Specijalno tužilaštvo označilo je Rafailovića kao direktnog izršioca ubistva Borete i Zečevića. On je 7. decembra sa okrivljenim Vušovićem preuzeo automatsku pušku i motor marke “Peda”. Vušović je upravljao motorom na kojem se iza njega nalazio Rafailović. Kada su stigli do lokala “Trofej”, Budvanin je sišao sa motora i ispalio najmanje 14 metaka u pravcu sada pokojnih, piše u naredbi.

 

Portal Analitika