Politika

Abazović: Rudović bacio pojas za spašavanje DPS-u

Predsjednik GP Ura Dritan Abazović ocijenio je juče da je inicijativa za formiranje crnogorskog opozicionog saveza koju je najavio Neđeljko Rudović - pojas za spašavanje DPS-a.
Abazović: Rudović bacio pojas za spašavanje DPS-u
TV Vijesti, PobjedaIzvor

 -Bilo koje nacionalno okupljanje bilo da je to crnogorsko, srpsko, albansko, bošnjačko ili bilo koje drugo samo je pojas za spašavanje DPS i prolongiranje neophodnih promjena u našem društvu. Želim da kažem da je kolega Rudović bio prilično usamljen na organima stranke vezano za sve svoje aktivnosti koje se tiču prethodna tri mjeseca - kazao je Abazović u intervjuu za emisiju ,,Načisto” TV Vijesti.

Prema njegovim riječima, Rudović je samoinicijativno podnio ostavku na sve funkcije unutar Ure, i ostao je član partije koja je velikom većinom prihvatila sve ostavke koje je dao i zatražila rotaciju poslaničkog mandata od strane Rudovića.

nedeljko-nedjo-rudovic-ura-press-2208-2016-mara-babovic-022-6

Rudović će vratiti mandat kada se Ura vrati u parlament

Rudović juče nije želio da komentariše navode Abazovića. Ipak, prema saznanjima Pobjede, Rudović je u obrazloženju ostavke na stranačke funkcije 11. jula naveo da će mandat staviti na raspolaganje kada URA počne da djeluje u parlamentu, odnosno kada prekine bojkot.

- Najavio je u međuvremenu da će mandat do tada koristiti na način koji smatra najboljim i URA je istog dana pozdravila takav stav doskorašnjeg potpredsjednika stranke. Očigledno je da su u međuvremenu promijenili mišljenje. U radnoj grupi ne moraju biti samo poslanici nego i oni partijski funkcioneri koji nemaju status poslanika - rekao je izvor Pobjede.

Portal Analitika