Politika

Demokrate Budva: DPS će se valjati u svom brlogu, a ne Bečić i Krapović

Nakon što su iz Demokratske partije socijalista saopštili da predsjednik Opštine Budva Dragan Krapović još ne zna šta su ozbiljne odluke, reagovale su Demokrate. 
Demokrate Budva: DPS će se valjati u svom brlogu, a ne Bečić i Krapović
Izvor

"Iako se svojski trudite da nas, i predsjednike Bečića i Krapovića, uvučete u brlog koji ste sami kreirali, to se OKG-ovci neće desiti, moraćete se sami valjati u njemu.

Za vrijeme mandata predsjednika Krapovića u Budvi  je  urađeno između ostalog: otvorena su glavna vrata Оpštine poslije četiri godine, sagrađen i stavljen je u funkciju Građanski biro, urađena i stavljena u funkciju sala SO Budva. Takođe, poslije više od četiri godine, repariran je kanalizacioni ispust u Petrovcu, pa gosti Petrovca i ,,Palasa", kojim nezasluženo upravlja šef odborničke grupe DPS-a, ovog ljeta nisu plivali u fekalijama, a neprijatnih mirisa više nema ni u Pržnom. Najveći problem u istoriji grada, projekat upravljanja otpadnim vodama, prouzrokovan brutalnom milionskom krađom DPS-a Budva se takođe rješava. Pored ovog, uloženo je preko 120.000 eura u modernizaciju i opremu lokalnog javnog emitera RTV Budva, što znači potpunu digitalizaciju i signal koji se emituje u HD formatu. Unaprijeđena je putna infrastruktura u iznosu od 2 miliona eura, a radom opštine su takođe rješeni problemi prebukiranosti vrtića, pa je sada najbolja situacija u Crnoj Gori u Budvi. Uz to, unaprijeđeno je je osnovno i srednje obrazovanje značajno, iako ovo nisu zakonske obaveze opštine. U vezi sa tim, završen je Dnevni centar za djecu i omaladinu sa teškoćama u razvoju. Poslije, takodje nekoliko godina, 1. oktobra počinje da se rješava problem atmosferskih voda u centru grada. Na odgovorne pozicije bivaju izabrani pošteni i stručni  ljudi jednoglasno u Skupštini opštini, i tu treba istaći, da nijednom odborniku u našoj većini niko ne naređuje šta da radi i kako da glasa, niti ih bilo ko pritiska gospodo OKG-ovci.

Ovo je naravno samo djelić onoga što je urađeno, vrh sante leda. Uz ovo i još mnogo toga, plate i sve obaveze opštine se isplaćuju i servisiraju redovno, pored stalnih  milionskih prinudnih naplata ostalih iz vremena vladavine i krađe DPS-a.Vraćeno je gospodo OKG-ovci preko 15 miliona eura za 20 mjeseci, a nije napravljen niti jedan jedini euro novog duga! I još je ostalo novca, jer se domaćinski i pošteno radi. Ovako bismo mogli da nabrajamo u nedogled gospodo OKG-ovci. Evo dvadeset punih mjeseci pričate o padu naše vlasti, i ne samo vi, nego i šef vam, ali mi smo samo jači i jači, a možete samo da čekate. Jesmo li nešto slagali? Toliko o ozbiljnosti, upravljanju, procentima i donošenju odluka.

A Kakva je situacija kod vas,OKG-ovci? Najbolje bi se mogla opisati čitanjem kapitalnog djela Edgara Rajsa Barouza iz 1914-te godine,  „Tarzan među majmunima“. Vidimo da ste sa novim predsjednikom-namjesnikom dobili volju da polemišete i pominjete ilegalu, iz koje ste vi izašli, zamjena teza to ne može sakriti. Možda vam to liči na uspjeh, pogotovo jer ste u nokautu, međutim, vjerujte da to što ste prešli sa musavog desetara sa dubrovačkog ratišta na slinavog lakeja podgoričke vrhuške nije neko ostvarenje. Sada pljujete sa govornice po onima čije ste skute ljubili, i po onima koji su godinama stajali pored vas na promocijama. Kakvi god da su, vi koji ste im trčkarali oko nogu ste gori, iako svako malo kukate kako niste isto što i oni. Ili želite da kažete da Predrag Jelušič i Marko Vuković ne poznaju Sveta Marovića, dr Rajka Kuljaču, Lazara Radjenovića, Đoka Pinjatića na kojeg ste se obrušili nakon što je ogolio javno ko ste i što ste. Da li to tvrdite  OKG-ovci? Bolje vam je da ćutite.

Na kraju, ono što vama liči na debakl, i to zato što ste ograničeni, to je možda i najveći iskorak ka pluralističkim institucijama ikad u Crnoj Gori, a možda i malo šire. Konačno je moć raspoređena široko u društvu, pa makar to bilo i samo u maloj Budvi".

Portal Analitika