Crna hronika

Uhapšen Demir Kuč

Jedno lice je juče lišeno slobode u SR Njemačkoj po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, dok je u Crnoj Gori takođe juče lišeno slobode jedno lice po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Tirana.
Uhapšen Demir Kuč
Portal AnalitikaIzvor

Naime, u SR Njemačkoj je slobode lišen Demir Kuč (35) iz Bijelog Polja, državljanin Crne Gore, kojeg je NCB Interpol Podgorica potraživao međunarodnom potjernicom radi izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca, koja mu je izrečena presudom Višeg suda u Bijelom Polju u oktobru 2015. godine zbog počinjenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici Odjeljenja granične bezjednosti Herceg Novi su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Tirana, lišili slobode E.K. (27) iz Redžina, državljanina Republike Albanije, kojeg potražuju pravosudni organi Albanije radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u toj državi zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju, nezakonita proizvodnja i držanje vojnog oružja i municije i proizvodnja i prodaja narkotika. E.K. će biti sproveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi određivanja ekstradicionog postupka.

Slijedi komunikacija nadležnih organa Njemačke i Crne Gore radi izručenja Kuča našoj državi, kao i komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Albanije radi izručenja E.K. Albaniji.

Portal Analitika