Crna hronika

Đukanović i Aleksić izostali sa pretresa

 Suđenje funkcionerima Demokratskog fronta Milutinu Đukanoviću, Marini Jočić, Milanu Kneževiću i Branku Raduloviću, zbog incidenta koji se 15. februara prošle godine dogodio u holu Skupštine, kada su nasrnuli na poslanike DPS-a, juče je odgođeno za 24. septembar.
Đukanović i Aleksić izostali sa pretresa
Nova PobjedaIzvor

Proces je odgođen jer poslanik Milutin Đukanović i svjedok Budimir Aleksić nijesu mogli da prisustvuju zbog ranije preuzetih obaveza. Sutkinja Željka Jovović je saopštila da je Aleksić obavijestio sud da je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske. Jočić, Knežević, Đukanović i Radulović sumnjiče se za nasilničko ponašanje, zbog incidenta koji se desio prošle godine nakon što je parlament ukinuo imunitet liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću.

Poslanici Fronta tada su, nakon završetka glasanja, ušli u hol Skupštine, vrijeđali i nasrtali na poslanike DPS-a, a teži incident spriječilo je skupštinsko obezbjeđenje. Branko Radulović htio je tada fizički da se obračuna sa poslanikom DPS-a Miodragom Radunovićem uhvativši ga za vrat, a poslanik Milan Knežević se unio u lice poslaniku DPS-a Miodragu Vukoviću. Milutin Đukanović uputio je teške riječi predsjedniku Administrativnog odbora Luiđu Škrelji, da bi kasnije pokušao da objasni kako je sve to bilo - „na ljudskoj, a ne na nacionalnoj osnovi“. Poslanica Fronta Marina Jočić je u jednom od hodnika ošamarila Martu Šćepanović iz DPS-a, što nijesu snimile kamere. 

Portal Analitika