Region

Kobno fotografisanje u Srbiji: Djevojčicu udarila struja

Djevojčica Ivona K. iz Lučana, koja je u nedjelju od strujnog udara na 30 odsto kože zadobila opekotine, sinoć je oko 23 sata iz užičke bolnice prebačena za Beograd.
Kobno fotografisanje u Srbiji: Djevojčicu udarila struja
b92Izvor

Ona je sa drugom bila na željezničkoj stanici u Požegi, gdje se, u namjeri da se slika, merdevinama popela na vagon koji se nalazio na elektrificiranom kolosjeku.

Tada se našla u zoni opasnosti, odnosno dva metra ispod električnog luka, pa je od jačine strujnog udara bila odbačena na zemlju.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Požega, Vera Matović, u izjavi za Glas zapadne Srbije rekla je da ekipa hitne pomoći u 18:35 kod pasarele kod željezničke stanice zatekla 14-godišnju djevojčicu u svjesnom stanju.

"Imala je jake bolove, pogotovu na obje noge i po gruboj procjeni dežurnog doktora 30 odsto tijela bilo je zahvaćeno opekotinama, mada nije registrovano kog su tipa opekotine. Inače, bile su svuda po leđima, napred na grudnom košu, na nadlakticama, podlakticama i na prednjoj strani stomaka", rekla je Matović.

Prema njenim riječima, Ivona je bila u svjesnom stanju, nije povraćala, sjećala se događaja, kao i sa kakvim ciljem su došli na tu lokaciju.

"Uz ukazanu prvu pomoć i sve predviđene procedure za opekotine tog stepena, prebačena je sanitetom u užičku bolnicu", rekla je Matović.

Ljudi u Požegi kažu da je proteklih nekoliko godina pravi trend fotografisanje na kolosjecima i pored vagona, što nažalost može dovesti i do ovakvih slučajeva.

 

Portal Analitika