Fudbal

Petković želi pobjede protiv Rumunije i Litvanije

Fudbalska reprezentacija Crne Gore respektuje Rumuniju i Litvaniju, ali želi pobjede i svih šest bodova na startu Lige nacije, kazao je golman Danijel Petković.
Foto: supersport365.me
Foto: supersport365.me
MinaIzvor

Seniorska selekcija, u nekompletnom sastavu, počela je danas pripreme za start UEFA Lige nacija i duele sa selekcijama Rumunije i Litvanije.

Crna Gora će na startu novoforiranog takmičenja 7. septembra biti gost Rumunije u Ploeštiju na stadionu Ilija Oane.

U drugom kolu, tri dana kasnije, ugostiće na stadionu pod Goricom selekciju Litvanije.

Selektor Ljubiša Tumbaković na prvom treningu imao je 11 igrača.

Petković je kazao da crnogorsku selekciju očekuju teški mečevi, ali da vjeruje u šest bodova u prva dva kola.

"Neka budu dvije pobjede u prva dva kola. Prva utakmica u Rumuniji možda je i najteža. Litvanija je možda na papiru i autsajder, ali vjerujem u šest bodova. Bitno je da u svim utakmicama damo svoj maksimum", rekao je Petković na brifingu .

On smatra da crnogorska selekcija ima tešku grupu, kao i da su Rumunija i Srbija izuzetno kvalitetne reprezentacije.

"Srbija nije napravila neki veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu, ali i samo igranje na tom takmičenju daje im veliko samopouzdanje. Moramo u svakom meču dati maksimum i probati da svaki dobijemo, kako bi došli u priliku da se borimo za plasan na šampionat Evrope. Moramo da igramo perfektno da bi igrali te dodatne dvije utakmice", kazao je Petković.

On je istakao da će i predstojeća dva duela crnogorska selekcija biti oslabljena.

"Ima povreda, ali još se nijesmo okupili i ne znamo ko definitivno otpada, a ko može da igra. Nadam se da ćemo biti spremni za te dvije utakmice", kazao je Petković.

On je kazao da je zadovoljan svojom formom.

"Moja forma je dobra, ekipa je dobro krenula. Ostvarila je tri pobjede i dva remija. U vrhu smo tabele, nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu", zaključio je Petković.

Prvi trening odradili su golmani Danijel Petković (Lorijen, Francuska) i Milan Mijatović (Budućnost) i igrači Boris Kopitović (Čukarički, Srbija), Risto Radunović (Astra, Rumunija); Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Darko Zorić (Čukarički, Srbija) Vukan Savićević (Slovan Bratislava, Slovačka), Sead Hakšabanović (Malaga, Španija), Aleksandar Boljević (Vasland Beveren, Belgija), Fatos Beqiraj (Mehelen, Belgija)

Portal Analitika