Košarka

Košarkašice Budućnosti Bemaksa završile prvi dio priprema

Zvanične šampionke WABA lige, košarkašice Budućnost Bemaksa, završile su desetodnevni boravak na Žabljaku i odradile glavnu fazu priprema uoči početka nove sezone, saopšteno je z podgoričkog kluba.
Košarkašice Budućnosti Bemaksa završile prvi dio priprema
Portal AnalitikaIzvor

-Iskrena da budem, nije bilo lako. Radile smo po dva puta dnevno, imale zaista jake i naporne treninge, ali svjesne smo da je ova faza najvažnija. Mnogo smo radile na sticanju fizičke pripreme i zaista nastojale da sve zahtjeve sprovedemo u djelo. Ono što je posebno dobro jeste što nije bilo povreda, tako da smo sve planirano uspjele da odradimo i upravo ovaj početak uliva optimizam – naglasila je Nikolina Džebo, centar Podgoričanki.

U regionalnom šampionu nijesu imali dilemu odakle krenuti sa radom. Žabljak je djelovao kao idealno mjesto, a iako mnogi crnogorski timovi teže mjestima van Crne Gore, ,,plave“ ne kriju oduševljenje...

-Bile smo smještene u hotelu “Žabljak”, gdje je stvarno sve bilo odlično, od smještaja do hrane, a ljudi iz hotela izuzetno su ljubazni i nastojali su da nam izađu u susret za svaku sitnicu. Takođe, dvorana je zaista odlična, tako da smo generalno na Žabljaku imali vrhunske uslove, a osim toga poslužilo nas je i vrijeme, pa kada se sve sabere mislim da je ova faza odrađena na najbolji način – dodala je Džebo.

Podgoričanke će do završetka rekonstrukcije dvorane SC ,,Morača trenirati u dvorani Univerziteta, a zatim krajem septembra kreće turneja u Srbiji i Mađarskoj, gdje će odigrati nekoliko kontrolnih mečeva.

-Sve sa nestrpljenjem očekujemo da dođemo do završne faze priprema, odnosno do utakmica. Međutim, u narednih dvadesetak dana imamo još dosta posla i sigurno da moramo sve odraditi na najbolji način, kako bi kroz utakmice pokazale ono što se od nas očekuje. Vjerujem da ćemo se dobro uklopiti, odnosno da će nove igračice brzo ući u naš sistem i da ćemo spremne dočekati novu sezonu – kazala je bek Tamara Kapor.

Portal Analitika