Abiznis

Premašićemo milijardu eura prihoda (VIDEO)

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović, saopštio je da očekuje da će barijera od milijardu eura prihoda od ovogodišnje sezone biti oborena.
Premašićemo milijardu eura prihoda (VIDEO)
Info Biro MontenegroIzvor

"Uvjeren sam da podaci kojima raspolaze Ministarstvo održivog razvoja i turizma pokazuju da je sezona koja je za nama izuzetno dobra. Kada govorimo o kolektivnom smještaju, na osnovu statističkih pokazatelja koje imamo, od početka godine bilježimo rast za nekih 13 odsto, kada su u pitanju dolasci", rekao je Davidović.

On je saopštio da posljednji zvanični podaci za prvih šest mjeseci pokazuju da je ostvareno 10 odsto više prihoda.

"Jul je bio na istom nivou kao i prošle godine. Podaci kojima raspolažemo za avgust, govore o činjenici da imamo na nedjeljnom nivou, u zavisnosti od nedjelje do nedjelje, rast između dva i devet odsto, kada je u pitanju broj turista. Ono što daje razlog za pozitivan odnos i prema postsezoni jeste činjenica da je po najavama hotelijera najveći broj kapaciteta rezervisan i za septembar, ali i dobar dio oktobra mjeseca, tako da mislimo da ćemo i u postsezoni nastaviti ovaj trend rasta", rekao je Davidović.

Posebno, kako je istakao, raduje činjenica da je ove godine na crnogorskom primorju i na sjeveru Crne Gore bilo mnogo više manifestacija u odnosu na prethodne godine.

"Situacija je takva da se nalazimo na dobrom putu i već pravimo planove za narednu turističku sezonu. Analiziramo sve elemente, gledamo koje su to bile prednosti, šta su bili izazovi kojima se trebamo ozbiljnije pozabaviti u narednom periodu. Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da ove godine, posebno u kolektivnom smještaju, bilježimo veći broj dolazaka turista iz zemalja EU. U julu mjesecu to je više od 45 odsto turista koji su boravili u crnogorskim hotelima ili drugim oblicima kolektivnog smještaja, a koji dolaze sa trzista Zapadne Evrope. Takođe nas raduje cinjenica da se biljezi znacajan rast prihoda na sjeveru Crne Gore", kazao je on.

 

Portal Analitika