Fudbal

Milan savladao Romu, Kutrone čuva Gatuza!

U derbiju treće runde Milan je dočekao Romu, domaćin je slavio golom u nadoknadi vremena za 2:1 (1:0).
Milan savladao Romu, Kutrone čuva Gatuza!
sportske.netIzvor

Prvi je u 16. minutu priprijetio Milan, preko Kalabrije, desni bek "Rosonera" je opalio po lopti, ali je ona prohujala preko gola Rimljana.

Na narednu ozbiljnu šansu čekalo se 20 minuta, u dobroj situaciji da postigne gol našao se Šik, ali je Donaruma sjajno intervenisao i sačuvao mrežu domaćina.

A onda, pet minuta kasnije, Rodrigez dobija loptu na lijevoj strani, ne uspjeva da uputi centaršut lijevom nogom, namješta se na slabiju desnu i šalje sjajnu loptu na dalju stativu ka Kesiju, koji sa samo par metara trese mrežu Rome za 1:0.

Sa minimalnom prednošću domaće ekipe otišlo se na odmor, da bi nakon pet minuta u nastavku Džeko bio u prilici da poravna rezultat, ali je slabo reagovao i iz dobre situacije loptu poslao lijevo od gola rivala.

Ipak, devet minuta kasnije, lopta dolazi do Federika Facija na ivici kaznenog prostora rivala, Argentinac je jako dobro šutirao i zatresao mrežu "Rosonera" za 1:1.

Samo par minuta kasnije, Iguain bježi odbrani gostiju, izbija sam pred Olsena i uspjeva da ga matira, na veliku radost domaćih navijača.

Rezultat se na semaforu ipak nije promjenio, sudija Gvida je čekao odgovor svojih kolega iz VAR sobe.

Par minuta se čekalo na odluku, ona je konačno stigla, Iguainov pogodak je poništen, rezultat je ostao 1:1, a na usporenom snimku se zaista vidi da je Argentinac bio par centimetara u ofsajdu.

Nakon toga, u 79. minutu, Stiven Nzonzi postiže gol na drugoj strani, nakon kornera. Prihvatio je loptu u kaznenom prostoru Milana i zatresao mrežu iza Donarume, ali su igrači Milana signalizirali da je Francuz igrao rukom.

Sudija Gvida je sačekao odgovor iz VAR sobe, dobio je instrukciju da pogleda usporeni snimak, nakon čega je glavni arbitar odlučio da poništi i ovaj pogodak!

Bio je u pravu, na usporenom snimku se zaista vidi da je Nzonzi igrao rukom pri prijemu lopte, čak je prije postizanja pogotka još jednom lopta dotakla njegovu ruku, mada se to igranje rukom nije moglo smatrati nedozvoljenim, jer je bila u prirodnoj poziciji, a lopta je pritom i napucala vezistu "Vučice".

Na kraju, VAR tehnologija je zaista poslužila svrsi, dva gola su opravdano poništena.

Ipak, u petom minutu nadoknade, VAR nije imao posla, Iguain šalje sjajnu loptu ka Kutroneu, a mladi napadač matira Olsena za 2:1.

Pobjeda Milana na kraju, koja bi mogla da sačuva Đenara Gatuza na klupi ekipe, makar na još neko vrijeme.

Milan: Donaruma, Kalabrija, Musaćo, Romanjoli, Rodrigez (Laksal), Kesi, Bilja, Bonaventura (Kutrone), Suso, Iguain, Čalhanoglu (Kastiljeho)

Roma: Olsen, Facio, Manolas, Markano (El Šaravi), Karsdorp (Santon), De Rosi, Nzonzi, Kolarov, Pastore (Kristante), Džeko, Šik

Portal Analitika