Fudbal

PSŽ: Četiri transfera u finišu prelaznog roka

Gužva na "Parku prinčeva" na zatvaranju pijace...
PSŽ: Četiri transfera u finišu prelaznog roka
mozzartsport.comIzvor

Pari Sen Žermen je jedan od najzauzetijih klubova posljednjeg dana prelaznog roka. Sigurno je da će Sveci danas obaviti četiri zvučna transfera, a moguće je i više... Međutim, četiri su zagarantovana.

Klub danas napuštaju Kevin Trap i Đovani Lo Selso, a dolaze Huan Bernat i Erik Čupo Moting.

Golman Kevin Trap se vraća u Ajntraht iz kojeg je prije tri godine stigao u Pariz. I nije opravdao očekivanja... Poslije dolaska Bufona, uz domaću nadu Areolu, Trap je postao tek treći izbor kod Tuhela i to je bio znak da odlazi. Imao je gomilu zanimljivih ponuda, ali se odlučio za povratak u Ajntraht gdje će zamjeniti Lukaša Hradeckog koji se preselio u Leverkuzen.

Trap dolazi na pozajmicu, a zanimljivo je da je Ajntraht neplanirano potvrdio transfer prije nego što je želio. Na internet je procurio snimak sa klupskog Youtube kanala i intervju Trapa o povratku. Ajntraht je ubrzo obrisao snimak, ali „šteta“ je već bila napravljena...

Pored Hradeckog, klub napušta i Đovani Lo Selso. Došao je kao jedan od najvećih talenata argentinskog fudbala, prošle sezone bio standardan u veznom redu Svetaca, ali Tuhel ga je precrtao. Prvo je ponuđen Real Sosijedadu, ali je završio u Betisu. Poslije neuspjeha u višednevnim pregovorima sa Barselonom oko Rafinje, Betis je munjevito reagovao i brzo dgovorio dolazak Lo Selsa. Argentinac je jutros doputovao u Sevilju na ljekarske preglede i potpis ugovora. Stiže na pozajmicu s pravom otkupa za 30.000.000 eura narednog leta.

Pomenuta dvojica odlaze sa Parka prinčeva, ali dvojica i dolaze. Na ljekarski pregledima su trenutno Erik Čupo Moting i Huan Bernat. Čupo Moting je šokantan transfer, ali spona je Tuhel koji ga je trenirao u Majncu. Stouku će biti isplaćeno 17.000.000 eura za obeštećenje, a Kamerunac će potpisati na tri godine.

Drugo pojačanje je Bajernov lijevi bek Huan Bernat. Dugo je trajala potraga Svetaca za lijevim bekom. Željeli su Filipe Luisa, ali je došao Bernat kao rezervna opcija. Bajernu pripada 14.000.000 eura za obeštećenje, a Španac potpisuje trogodišnji ugovor.

Portal Analitika