Fudbal

Luka Modrić najbolji fudbaler Evrope, ceremonija bez Ronalda!

Luka Modrić, fudbaler Real Madrida, osvojio je nagradu za najboljeg fudbalera Evrope i sezone 2017/18 Lige šampiona.
Foto: UEFA
Foto: UEFA
Portal AnalitikaIzvor

U konkurenciji za najboljeg fudbalera Evrope bili su Egipćanin Mohamed Salah (Liverpul), Luka Modrić (Real Madrid) i Kristijano Ronaldo (Juventus).

Ronaldo je, iako je sada već u Juventusu, sezonu za koju je nominovan odigrao u šampionu Lige šampiona 2018. godine - Real Madridu.

kristijano-uefa

Modrić je u Real stigao 2012. godine, s njim je osvojio čak četiri titule Lige šampiona, a ovu sezonu je "krunisao" nagradom za najboljeg igrača iste sezone. 

luka-uefa

On je ove godine već dobio jednu prestižnu nagradu, a to je bila ona za najboljeg fudbalera Svjetskog prvenstva u Rusiji, na kojem je sa svojom Hrvatskom osvojio drugo mjesto. 

Epitet najboljeg napadača Evrope za sezonu 2017/18 ponio je Kristijano Ronaldo, sada već bivši fudbaler Real Madrida, a ostale nagrade odnijeli su njegovi bivši saigrači. 

Titula za najboljeg veznog igrača Lige šampiona u protekloj sezoni pripala je hrvatskom fudbaleru Luki Modrićuserhio-uefa

Najbolji odbrambeni igrač Evrope je Serhio Ramos, koji je sa Madriđanima u maju osvojio treće zaredom elitno klupsko fudbalsko takmičenje. 

Za najboljeg golmana izabran je čuvar mreže Real Madrida, Kejlor Navas, a u konkurenciji još bili su Alison Beker i Đanluiđi Bufonkejlor-uefa

I Dejvid Bekam je dobio priznanje i njemu je uručena "Predsjednikova nagrada".
Portal Analitika