Turizam

Postavljena signalizacija na panoramskom putu „Durmitorski prsten“

U okviru projekta „Razvoj panoramskih puteva“, završeno je postavljanje signalizacije pored puta na panoramskoj ruti „Durmitorski prsten“.
Postavljena signalizacija na panoramskom putu „Durmitorski prsten“
Izvor

Ova atraktivna panoramska ruta duga je oko 80 km a odlikuju je spektakularni pogledi na vrhove Durmitora, kanjone, jezera i doline.

S obzirom na konstantan rast turista na sjeveru Crne Gore, razvoj panoramske rute će doprinijeti atraktivnosti ovog područja, uz poboljšanje iskustva turista. Planiran je i nastavak razvoja ove rute i to izradom promotivnih mapa i audio vodiča na crnogorskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Takođe, predviđeno je raspisivanje tendera za uređenje 16 lokacija duž rute, a radovi će se obaviti na proljeće naredne godine. 

Cilj projekta „Razvoj panoramskih puteva“ je povezivanje turističke ponude juga i sjevera Crne Gore, kako bi se promovisale oblasti izuzetnog turističkog potencijala i prirodnih ljepota.

Razvoj panoramskih ruta podrazumijeva i uređenje vidikovaca i odmorišta, povezivanje sa postojećim rutama vina, sira i meda, kao i razvoj turizma zasnovanog na prirodi i kulturi.

Do sada je u Crnoj Gori uređen panoramski put „Krug oko Korita“, odnosno put kroz Kučke planine, na kome su postavljene signalizacija, vidikovci sa klupama za odmor i pješačka staza, a urađene su i promotivne mape na sedam jezika i audio vodič na tri jezika.

Audio vodič za „Krug oko Korita“ dostupan je na Android i iOS aplikaciji izi.TRAVEL, dok su detaljnije informacije dostupne na linku:https://www.montenegro.travel/info/ruta-4-krug-oko-korita

signalizacija2signalizacija3
Portal Analitika