Abiznis

Rakčević potvrdio da planira da učestvuje na tenderu za Institut Igalo

Biznismen Žarko Rakčević potvrdio je za Portal Analitika da je njegova kompanija jutros na berzi kupila oko 26 odsto Instituta Simo Milošević za oko 2,8 miliona eura i dodao da zajedno sa partnerima namjerava da učestvuje na tenderu za privatizaciju 56 odsto kapitala ovog akcionarskog društva.
Rakčević potvrdio da planira da učestvuje na tenderu za Institut Igalo
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da su akcije jutros na Montenegroberzi plaćene po najskupljoj cijeni do sada i da imajući u vidu da je ranije imao oko jedan odsto sada kontroliše oko 27 odsto akcija.

Rakčević je odbacio spekulacije da planira izgradnju stanova za tržište i dodao da u prvoj fazi, ako pobijede na tenderu, planiraju da nastave saradnju sa Fondom PIO i Fondom zdravstva kako bi crnogorski gradjani mogli ići na rehabilitaciju, a u drugoj fazi, uz značajne investicije i ulaganja, zajedno sa partnerima da se bave i komercijalnim zdravstvenim turizmom.

On je rekao da je pismo o namjerama poslao i Vladi, odnosno ministarki ekonomije Dragici Sekulić, te da je sa njom u tom smislu imao konstruktitav razgovor.

Rakčević je kazao i da su prethodnih dana obilazili Institut, da mu trebaju značajna ulaganja, podsjetio da ima oko pet miliona obaveza, ali i dodao da ga je moguće uz angažovanje sadašnjeg manadžmenta revitalizovati.

 

 

 

 

Portal Analitika