Društvo

Korisnice naknada za majke : Nećemo odustati od zahtjeva

Korisnice naknada za majke sa troje i više djece ponovile su da neće odustati od zahtjeva do povratka doživotne naknade svakoj majci, bez kategorizacije.
Korisnice naknada za majke : Nećemo odustati od zahtjeva
Portal AnalitikaIzvor

One su se u srijedu sastale sa predstavnicima ODIHR-a, kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava.

Korisnice su saopštile da su delegaciju upoznale sa svim onim što se tiče oduzimanja doživotno stečenog prava i jasne poruke da neće odustati do povratka doživotne naknade svakoj majci, bez kategorizacije.

„Nije da protesti majki nemaju odjeka i da o nama ne misle na svim stranama svijeta. Tome u prilog govori i ovaj vrlo iscrpan sastanak koji je trajao dva sata i trideset minuta“, navodi se u saopštenju.

Kako su rekle, ne sumnjaju da će poruke koje su poslate sa sastanka biti prezentovane u izvještaju koji će biti objavljen polovinom naredne godine.

„A ako naša Vlada bude pametna, vratiće majkama naknade na rješenja od 1. januara 2016. godine, jer ovo što su oni uradili majkama ne može se ispričati u jednom romanu, a ne na jednom sastanku“, navodi se u saopštenju.

Korisnice su zahvalile predstavnicima ODIHR-a što su ih se sjetili. 

"Vjerujemo da su pred sobom vidjeli prave braniteljke ljudskih prava u Crnoj Gori i njihovu odlučnost da idu do kraja u svojoj borbi bez obzira na sve prepreke", zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika