Društvo

Eraković smijenio Kujundžića

Direktor Kliničkog centra Crne Gore KCCG Jevto Eraković smijenio je direktora Klinike za očne bolesti Harisa Kujundžića i na njegovo mjesto postavio Danijelu Đurović, piše Dan.
Eraković smijenio Kujundžića
Dan Izvor

Liste čekanja za operaciju katarakte i druge hirurške zahvate potpuno su eliminisane nakon što je u aprilu 2015. godine za direktora klinike imenovan Kujundžić.

Otkako je 27. jula imenovan, Eraković je za medicinskog direktora postavio nefrologa Marinu Ratković, umjesto Snežane Raspopović, i čelnika Klinike za ginekologiju i akušerstvo Ivana Đukića, na mjesto Vojislava Miketića.

Eraković je na funkciji direktora Kliničkog centra naslijedio Zoricu Kovačević, koja je postavljena za predsjednicu opštine Danilovgrad, a kako je ranije kazao, obaveza te ustanove je da zadrži kvalitetne ljekare i da vrati neke od onih koje su otišli.

“Cilj je da Klinički centar bude regionalni centar, u kojem će, osim doktora koji već rade u toj zdravstvenoj ustanovi, biti angažovani i ljekari sa strane. To je apsolutno moguće. Uslovi za rad su iz dana u dan bolji i naša je obaveza da bude tako”, istakao je Eraković.

Portal Analitika