Crna hronika

Pokrenut disciplinski postupak protiv službenika MUP-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je disciplinski postupak protiv policajca V. P. jer je tokom racije u lokalu ,,Cepelin“ vrijeđao kolege. 
Pokrenut disciplinski postupak protiv službenika MUP-a
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, on se oko 2.20 časova u Njegoševoj ulici u Podgorici, u ugostiteljskom objektu, van službe, ponašao suprotno Kodeksu policijske etike tako što je omalovažavao i vrijeđao policijske službenike T. M, M. Z, S. L, K. V. i J. L. koji su sprovodili službenu radnju.

Pojašnjeno je da je policajac S. L. prišao stolu za kojim je V. P. sjedio zajedno sa I. A. i I. N. i izdao naređenje da se upute prema izlazu, na što je V. P. rekao „ja sam kolega“.

I. N. i I. A. su kazali: „Vi sjedite, ne morate da izlazite“, dok je policajac zahtijevao od njega da se legitimiše, na šta mu je V. P. odgovorio da nema potrebe i da nikada sa sobom ne nosi službenu legitimaciju.

- Zatim M. Z. izdaje naređenje V. P. i I. A. i I. N. da se moraju uputiti prema izlazu kako bi se obavila službena radnja. Tada mu V. P. govori: ,,Oni su sa mnom i ne moraju da izađu, ovo je bezobrazluk šta radite“.

Nakon toga M. Z. upozorava V. P. da, ukoliko se ne upute ka izlazu, na taj način ometaju policijske službenike u izvršenju službene radnje te da će u protivnom biti privedeni u službene prostorije CB Podgorica, isti su se oglušili o izdato naređenje, nijesu krenuli prema izlazu – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje i da je nakon privođenja I. A. i I. N. u službene prostorije, ispred zgrade Centra bezbjednosti Podgorica u Ulici Svetozara Markovića, došao je V. P. i obratio se policajcima Interventne jedinice uvredljivim riječima.

- Nakon više upozorenja od dežurnog starješine R. M. da se ne može tako ponašati, isti se oglušuje i omalovažava policijske službenike, čime je počinio težu povredu službene dužnosti Zakona o unutrašnjim poslovima – zaključuje se u saopštenju. 

Portal Analitika