Podgorica

Tokom vježbe uočili požar

Tim Službe zaštite koji se obučava za upravljanje specijalnom letilicom dron, namijenjenoj za izviđanje terena, akcije pretrage, snimanje terena i akcidentnih situacija  i drugih specifičnih akcija i danas je vršio izviđanje terena Glavnog grada.
Tokom vježbe uočili požar
Portal AnalitikaIzvor

Sa lokaliteta na brdu Gorica, odakle je izvršeno polijetanje drona, vršeno je osmatranje teritorije Glavnog grada sa posebnom pažnjom na najkriticnije lokacije.

U toku današnje aktivnosti osmatranja  uočeno je izazivanje požara koje nije prijavljeno nadleznima u Ulici Ilije Plamenca, nakon čega su na tu lokaciju upućeni.

Uporedo sa procedurom osmatranja terena i utvrđivanjem uzroka nastanka požara na kojima se posebno obraća pažnja u toku ovih procedura aktivno se odvija i proces obuke budućih članova tima za upravljanje dronom.

Služba zaštite nastaviće sa aktivnim preventivnim djelovanjem u cilju sprecavanja nastanka požara, a jedna od važnijib aktivnosti je svakodnevno osmatranje terena letilicom dron koja je opremljena kamerom visoke rezolucije i itermovizijskom kamerom za noćni mod rada i rad u uslovima sa smanjemom vidljivošću, navodi se u saop[tenju.

 

Portal Analitika