Crna hronika

Berane: Oduzeti oružje i municija, dvije krivične prijave

Službenici Centra bezbjednosti Berane su danas izvršili pretrese na tri lokacije i tom prilikom na dvije lokacije pronašli i oduzeli oružje i municiju u ilegalnom posjedu.
Berane: Oduzeti oružje i municija, dvije krivične prijave
Izvor

Protiv dva lica su podnijete krivčne prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Pronađeno je i privedeno lice koje se potraživalo radi izdržavanja kazne zatvora.

 

Naime, službenici CB Berane su, 29.08.2018. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće koju koristi A.V. (21) iz Berana. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku „Ruska“ kalibra 16 mm u ilegalnom posjedu, 18 patrona lovačke municije kalibra 16 mm i 35 komada municije različitog kalibra.

 

Nadalje, po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog sudije za istragu, policijski službenici su izvršili pretres kuće koju koristi D.P. (47) iz Berana i tom prilikom pronašli i oduzeli lovačku pušku marke „GebrMerke Šuhl“ kalibra 16 mm u ilegalnom posjedu.

 

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je naložio da se protiv A.V. i D.P. podnesu krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

Takođe, policijski službenici CB Berane su danas, postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, izvršili pretres kuće koju koristi Đ.O. i tom prilikom na toj lokaciji pronašli Ž.O. (28) iz Berana. Ž.O. se potraživao po naredbi Osnovnog suda u Beranama radi izdržavanje zatvorske kazne. On je priveden u službene prostorije CB Berane.

 

Službenici Centra bezbjednosti Berane u narednom periodu intenziviraće aktivnosti na pronalasku vatrenog oružja u ilegalnom posjedu.

 

Portal Analitika