Društvo

Vlada nabavlja 64 uređaja za automatsko mjerenje protoka saobraćaja

Ministarstvo finansija pokrenulo je proceduru za nabavku opreme za automatsko mjerenje protoka saobraćaja.
Vlada nabavlja 64 uređaja za automatsko mjerenje protoka saobraćaja
Izvor

U obaviještenju o ugovoru o nabavci, koji je Direktorat za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) juče objavio na sajtu Ministarstva finansija, predmet Ugovora je nabavka, isporuka, instalacija i stavljanje u pogon opreme za automatsko mjerenje protoka saobraćaja, koja se naručuje za potrebe Ministarstva saobraćaja.

 

Kako je precizirano, oprema se sastoji od 64 uređaja za automatsko mjerenje protoka saobraćaja i klasifikaciju saobraćaja zajedno sa njihovom montažom i instalacijom, centralnog servera i dva prenosna računara s operativnim sistemima za komunikaciju sa uređajima, pohranjivanje i predstavljanje podataka o stanju u sasobraćaju i odgovarajući softver, uključujući obuku osoblja u Ministarstvu saobraćaja.

 

Od ponuđača se traži da ponude u pisanoj formi dostave na adresu Ministarstva finansija do 29. oktobra.  Ugovorom o nabavci je definisano da ponude mogu dostaviti pravna lica osnovana na teritoriji EU i fizička lica državljani zemalja članica EU, pojedinačno ili u konzorcijumu, a mogu se prijaviti i međunarodne organizacije.  

 

Uređaji za automatsko brojanje saobraćaja istovremeno služe za mjerenje protoka, klasifikaciju vozila, mjerenje brzine vozila, kao i za mjerenje površinske temperature kolovoza na dionicama na kojima se montiraju.

 

Portal Analitika