Crna hronika

Viši sud ukinuo rješenje o jemstvu Adrović

Viši sud u Podgorici, odlučujući po žalbi tužioca, ukinuo je rješenje Osnovnog suda u Kotoru kojim je prihvaćeno jemstvo za Eminu Adrović.
Viši sud ukinuo rješenje o jemstvu Adrović
Izvor

Kako je saopštila portparolka Višeg suda Aida Muzurović, predmet je vraćen kotorskom sudu na ponovno odlučivanje.

Adrović je prošle nedjelje preko branioca podnijela zahtjev o jemstvu od od 218.662 eura da bi se u daljem toku postupka branila sa slobode. Osnovni sud u Kotoru je to prihvatio, ali se žalilo Tužilaštvo.

- Prihvata se ponuđeno jemstvo upisom hipoteke u iznosu od 218.662 eura na nepokretnosti upisane u listu nepokretnosti 231KO Bogetići PJ Nikšić i to na katastarsku parcelu 2631,  pa će se pritvor određen protiv okrivljene rješenjem ovog suda ukinuti kada se izvrši upis hipoteke na navedenoj nepokretnosti i sudu bude dostavljen dokaz da je izvršen upis hipoteke u korist Osnovnog suda u Kotoru – pisalo je u rješenju kotorskog suda.

Adrović se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo srpski državljanin Miloš Vukomanović, a njegova vjerenica Snežana Rudinac teško povrijeđena.

Protiv Adrović je nedavno podignuta optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je 18. jula u Bečićima poginuo Vukomanović, dok je njegova vjerenica teško povrijeđena. Rudinac se i dalje nalazi u komi. 

M. L.

Portal Analitika