Politika

Rakočević: Ne odgovaramo na provokacije

Svima u Crnoj Gori je jasno da se već godinama vodi antidržavna kampanja, a u posljednjim mjesecima ona se intenzivirano očitava kroz neosnovane optužbe iz opozicije i sa određenih adresa van Crne Gore o navodnoj ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori. Razlozi tome su brojni, a najbolniji za one koji napadaju Crnu Goru su njena nezavisnost, članstvo u NATO i samoodrživost, izjavio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević.
Rakočević: Ne odgovaramo na provokacije
Izvor

“Posljednju u nizu takvih nepristojnih ocjena, pročitali smo u saopštenju Demokratskog fronta, u kojem su prenijeti stavovi  Ivice Dačića, predsjednika SPS-a i ministra spoljnih poslova Srbije. Premijer Marković je mudro odbio da, komentarišući takve neistine, učestvuje u aktuelizaciji te sumanute propaganda. Upravo skladno takvom stavu, siguran sam da bi svaka dobromisleća osoba izbjegla da komentariše sadržaj saopštenja poslanika Demokratskog fronta Jovana Vučurovića. I predsjednik Vlade Duško Marković i svi u DPS-u će i ovom prilikom dati doprinos smirivanju strasti i poručiti da interesi Srba u Crnoj Gori ne mogu biti ugroženi, jer su Srbi neraskidivi dio ovovremene Crne Gore”, naveo je Rakočević u izjavi dostavljenoj medijima.

 

Kako je dodao, srpske interese neće ugroziti ni govori mržnje sa domaće adrese, ni iz susjedstva.

 

-Istovremeno, obje te adrese moraju da znaju da su velikosrpski interesi u Crnoj Gori trajno ugroženi. Na suzbijanju nacionalizma, sa kojeg god pola da dolazi, i Vlada i ostale institucije u čijem radu učestvuje, DPS će predano raditi- zaključio je Rakočević.

Portal Analitika