Region

Proces obilježio okršaj Šarića i svjedoka saradnika

 Suđenje Darku Šariću, optuženom za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu, nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu
Proces obilježio okršaj Šarića i svjedoka saradnika
Pobjeda/politika.rsIzvor

Kako prenose mediji, tokom suđenja verbalni okršaj su imali optuženi Darko Šarić i svjedok saradnik Nebojša Joksović.

Među optuženima je i Boban Stojiljković koji je svojim pitanjima podsjetio svjedoka da je u pismu Šariću pominjao kako su mu propala nekakva dva posla od po 300.000 i 600.000 eura, piše Politika.rs.

- Da ste uzeli tih 900.000 vjerovatno ne biste bili svjedok saradnik, već biste otišli u Ameriku, jel’ tako? - pitao je Stojiljković.

- Pa to sam rekao – odgovorio je Joksović.

- S obzirom na to da niste otišli u Ameriku i bez ovih 900.000, postali ste svjedok saradnik zbog ovih para koje ste uzeli od Šarića, a ne priznajete, jel’ tako? – kazao je Stojiljković.

Svjedok saradnik je rekao da je već odgovorio na to pitanje.

Šarić se predao srpskim vlastima 18. marta 2014. godine od kada se nalazi u pritvoru. Prije  toga je od početka postupka u oktobru 2009. godine bio u bjekstvu. Proces se vodi po šest spojenih optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Prema optužnici, članovi Šarićeve organizovane grupe međusobno su komunicirali preko sms poruka i šifrovanih telefonskih brojeva, mada su im policija i domaće i strane tajne službe ušle u trag, pa je prvo hapšenje ove grupe uslijedilo u Urugvaju 15. oktobra 2009. godine i istovremeno u Srbiji u akciji „Balkanski ratnik“.

Prema stavu Apelacionog suda koji je ukinuo prvostepenu presudu, Specijalni sud će u presudi nakon ponovljenog suđenja morati da iznese jasne razloge povodom pravnog pitanja u vezi mogućnosti primjene instituta – produženog krivičnog djela kod neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Portal Analitika