More

Ljuta, Dobrota, Muo, Verige...

Ako je priroda nečim izdašno podarila ovu kamenitu i planinsku zemlju, onda su to plaže  - pješčane, šljunkovite, kamenite, stjenovite...
Ljuta, Dobrota, Muo, Verige...
JPMD/Portal AnalitikaIzvor

Od malih i tihih primorskih mjesta u Bokokotorskom zalivu, u kojima je ponta ljeti mjesto za kupanje i uživanje, a tokom godine prostor društvene komunikacije, preko fascinantnih pješčanih plaža Budvanske rivijere na kojima buja život, pa do dugih plaža vrelog i sitnog pijeska u Ulcinju – Crna Gora nudi sve. Možete da birate. Dobrodošli!

Orahovac

Nekoliko plaža između Dobrote i Dražinog vrta, pijesak, šljunak i ponte. More je izuzetno čisto, u blizini uzgajališta ostriga.

Markov Rt

markov-rt

Za zalivske prilike duga šljunkovita plaža između Prčnja i Stoliva.

Sveti Stasije

Niz malih plaža u Dobroti, naselju Sv. Stasije, 5 km od Starog grada Kotora, uglavnom ponte i male pješčano-šljunkovite plaže.

Sveti Matija

Ispod crkve Sv. Matija, sagrađene 1670. godine, nalazi se mala šljunkovita plaža i nekoliko ponti.

Dobrota

dobrota

Duž Dobrote nalaze se brojne ponte i male pješčano-šljunkovite plaže. Pogodno za porodični odmor i druženje sa mještanima.

Muo

Na 2 km od Kotora, u podnožju brda Vrmac, smješteno je nekoliko plaža, većinom ponte sa betonskom podlogom. Rani zalazak sunca.

Prčanj

prcanj

Malo ribarsko i kapetansko naselje karakterišu male plaže, čisto i mirno more i prijatna, ljekovita vazdušna struja. Plaže su uglavnom ponte sa betonskom podlogom.

Ljuta

Niz ponti, pješčano-šljunkovitih plaža, na 7 kilometara od Kotora.

Stoliv

stoliv

Niz ponti i mandraća i šljunkovita plaža. Zbog blage klime i vazduha bogatim eteričnim uljima i aerosolima Stoliv je prirodno liječilište za nespecifična plućna i alergijska oboljenja.

Verige

Pješčana plaža, sa pontom, neposredno ispod lokalnog priobalnog puta Tivat - Kotor, na 800 metara udaljenosti od trajekta Lepetane-Kamenari.

Portal Analitika