Crna hronika

Na GP Ranče za mjesec šest slučajeva krijumčarenja droge

Granična policija na prelazu Ranče, tokom proteklih mjesec dana, uhapsila je sedam osoba kod kojih je otkrila i oduzela manju količinu droge, saopšteno je iz policije.
Na GP Ranče za mjesec šest slučajeva krijumčarenja droge
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode, službenici OGB Pljevlja su, od 30. jula do 24. avgusta 2018. godine, na GP Ranče, otkrili šest ovakvih slučajeva, i u automobilima kod vozača ili njihovih saputnika pronašli određenu količinu narkotika.

Četiri ovakva slučaja su registrovana na izlazu iz Crne Gore, a dva na ulazu u našu državu. Uhapšeno je pet muškaraca i dvije žene – šest njih su državljani Srbije, a jedan je iz Crne Gore.

“Tako je kod V.Š. (33) iz Šida pronađeno oko dva grama marihuane. Kod D.B. (23), državljanke Srbije, je pronađeno oko gram i po marihuane. Kod R.J. (29), državljanina Srbije, pronađeno je oko pola grama marihuane. Kod M.B. (21), državljanina Crne Gore, pronađeni su dva tzv. džointa, kesica sa 4,2 gr marihuane, rizle, drobilica i kapi za oči. U vozilu kod D.K. i M.L, takođe državljana Srbije, pronađeni su 8,2 gr marihuane, sedam bromazepama i jedan tzv. džoint. Kod M.Lj, državljanke Srbije, pronađen je 4,1 gr marihuane i tableta ekstazija“, dodaju iz polcije.

Oni su predati Odsjeku za borbu protiv droge.

“O dagađajima su obaviješteni nadležni tužioci u VDT u Bijelom Polju koji su se izjasnili da nema elemenata bića krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te su stoga protiv osumnjičenih nadležnom Sudu za prekršaje podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga“, navode iz policije.

Portal Analitika