Crna hronika

Podgorica: Oduzet kokain, uhapšen osumnjičeni

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, postupajući na osnovu operativnih informacija, pretresom pronašli i oduzeli opojnu drogu kokain. Tom prilikom slobode je lišeno jedno lice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga.
Podgorica: Oduzet kokain, uhapšen osumnjičeni
Izvor

Službenici Odsjeka su u petak, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, pretresli stan i druge prostorije koje koristi M.A. (32) iz Podgorice.

 

Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pet pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain. Daljim pretresom pronađeni su i oduzeti mobilni telefon i dvije SIM kartice.

 

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se M.A. bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge kokain. On je, kako se sumnja, opojnu drogu nabavljao od za sada nepoznatog lica, koju je potom prepakivao u manja pvc pakovanja sa namjerom daljeg stavljanja u tzv. ulični promet na području Podgorice”, ističe se u saopštenju Uprave policije.

 

Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

 

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se M.A. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Portal Analitika