Fudbal

Murić više neće nastupati za Crnu Goru, izabrao Kosovo

Arijanet Murić, rezervni golman Mančester sitija, neće više nastupati za Crnu Goru. Mladi golman je odlučio da nastupa za reprezentaciju Kosova!
Murić više neće nastupati za Crnu Goru, izabrao Kosovo
Izvor

Vijest je potvrdio Fudbalski savez sa sjedištem u Prištini. Kako je navedeno na zvaničnom sajtu FS Kosova, za Murićev “transfer” je zaslužan bivši predsjednik FS Fadilj Vokri, njegov nasljednik Agim Ademi i menadžer Bajram Šalja.

 

"Veoma sam zadovoljan što je nakon višemjesečnih razgovora moj sin Arijanet odlučio da igra za Kosovo. Mi nismo izdali Crnu Goru, ali oni nisu pokazali želju da mu nađu mjesto u A selekciji. Mislim da Kosovo ima svijetlu budućnost i da će Arijanet biti dio budućih uspjeha", rekao je otac golmana Sami Murić.

 

Arijanet je na posljednjem meču za Crnu Goru dobio direktan crveni karton protiv Slovenije, jer je glavom udario protivničkog igrača.

 

Nedavno je vraćen i sa pozajmice iz Brede u Mančester siti gdje bi iza Edersona bio drugi golman, budući da se Klaudio Bravo povrijedio.

 

Devetnaestogodišnjak je rođen u Cirihu, u Švajcarskoj, a porijeklom je iz Rožaja.

 

Igrao je za mlađe kategorije Ciriha i Grashopersa, prije nego što je 2016. godine prešao u Mančester siti. Ima državljanstvo Crne Gore i Kosova.

 

Murić je do sada odigrao tri meča za mladu reprezentaciju Crne Gore, ali će u seniorskoj konkurenciji promijeniti dres.

 

Portal Analitika