Društvo

Čekaju nas godine prosperiteta

 Sa auto-putem koji se završava naredne godine, sa Ski centrom Kolašin 1600 i sa magistralom kroz Bjelasicu koja će približiti našu opštinu sa Beranama, Kolašin će biti bitno drugačiji nego što je danas-kaže u razgovoru za Pobjedu presjednik opštine Kolašin Milosav Bato Bulatović . 
Čekaju nas godine prosperiteta
Nova PobjedaIzvor

Ističe da se rukovodstvo ove opštine i građani moraju spremiti i pojedinačno i kolektivno da na pravi način iskoriste sve što donose te investicije. -Auto-put ne može sam od sebe da nas promijeni, ali može da pruži nove mogućnosti nama preduzetnicima, poljoprivrednicima, studentima, prosvjetnim i zdravstvenim radnicima, kulturnim i sportskim poslenicima. I onaj koji najmanje bude htio, moraće sa auto-putem biti drugačiji i bolji i sa više optimizma gledati na život pred sobom-kaže Bulatović.

NOVI IZAZOVI

Bulatović, koji je nepuna dva mjeseca na čelu Kolašina - Sve što radi država oko Kolašina i što ćemo raditi mi u lokalnoj upravi, imaće za cilj da se zaustavi iseljavanje i da poraste broj stanovnika, đaka u školama.

Kada se završi auto-put, moći će da se studira iz Kolašina ili da se bude zaposleno u Podgorici. Da se uči i radi u Podgorici, a živi u Kolašinu. Organizovaćemo autobuse i autobuske linije. Siguran sam da ćemo u tome imati i podršku Glavnog grada pa ćemo biti u prilici da neke deficitarne kadrove riješimo tako što će oni putovati na posao u Kolašin, a imati mogućnost da nastave da žive u Podgorici - kaže naš sagovornik.

Autobus za studente i zaposlene u Podgorici objašnjava da ove kapitalne investicije donose i nove izazove.

- Bićemo za pola sata ili 40 minuta do Podgorice. Mijenjaće se, dakle, način života, moći ćemo da „skoknemo“ na kafu kod prijatelja u Podgoricu, ali je suština da budemo spremni na to što nam se Podgorica kao administrativni, diplomatski, ekonomski, trgovački centar – približava. To saobraćajno približavanje Podgorice moramo spremno dočekati i svojim turističkim krevetima, skijalištima, sportskim terenima, trpezama , ali i drugim preduzetničkim projektima.

Kolašin ima svoju respektabilnu istoriju, ali nam za obnovu demografije i razvoj grada neće smetati da nakon izgradnje auto-puta budemo perspektivno i autentično predgrađe Podgorice. Postoji nešto što u pripremama za „doček auto-puta“ zavisi samo od lokalne uprave – slaže se sa tim Bulatović i kaže da ima viziju te uređene i sređene „male varoši“.

- Mi smo „mala varoš“ iz pjesme Branke Šćepanović i treba da ostanemo mala i fina varoš. Uređene ulice sa uređenim saobraćajem i riješenim problemom parkiranja, a taj problem ćemo početi da rješavamo izgradnjom spratne garaže za parkiranje iza zgrade OB Kolašin. Podići ćemo nivo komunalne infrastrukture sa završetkom kanalizacione mreže i uređajem za prečišćavanje otpadnih voda.

Zelene površine, gradska dvorišta, fasade biće zajednička briga nas i građana u čiju podršku vjerujemo da imamo mali gradić koji će se moći legitimisati čistoćom i uređenošću – kaže Bulatović. Prema njegovim riječima, investitori su već počeli da se interesuju za nastavak izgradnje turističkih kompleksa ka Bjelasici, za ulaganja u sportsku zonu, za hidroenergiju...

- Ja sam od svog prvog političkog angažmana u prvi plan stavio borbu za stvaranje boljeg poslovnog ambijenta. 

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika