Crna hronika

Preminuo Danilo Mitrović

Nakon kraće bolesti, u četvrtak, u 87 godini, preminuo je Danilo Mitrović, kapetan fregate bivše Jugoslovenske narodne armije u penziji i poznati društveno sportski radnik Herceg Novog.
Foto: Dan
Foto: Dan
Dan Izvor

Danilo Mitrović je bio prvi predsjednik Udruženja vojnih penzionera Crne Gore, kasnije Savezne Republike Jugoslavije. Mitrović je najzaslužniji za organizovanje vojnih penzionera Herceg Novog i Crne Gore.

Sa još nekoliko saradnika on je autor pravnih akata za formiranje udruženja koje će u kasnijem razvoju postati asocijacija koja će štititi više hiljada članova vojnih penzionera u bivšoj zemlji, kasnije i Crnoj Gori.

Mitrović je jedan od koautora monografije o radu i zadacima Udruženja vojnih penzionera Crne Gore. Danilo Mitrović je bio i poznati sportski radnik. Od 1968. godine sekretar je Kluba za sportske podvodne aktivnosti društva Bokelj.

Od 1981. godine sa saradnicima je formirao klub za sportski Ribolov „Jugole Grakalić“, kao i ronilački klub. Uz pomoć tadašnje vojske i opštine izgrađen je na Rosama ronilački centar koji je bio među boljim u bišoj zemlji. U 1986. godini bio je sekretar tadašnjeg republičkog Saveza Crne Gore za podvodne aktivnosti.

U 1997. godini osnovao je klub sportskih ribolovaca „Nirvana“, koji je 2003. godine u Herceg Novom bio organizator Evropskog klupskog prvenstva, na kojem je njegov klub osvojio treće mjesto.

Mitrović je bio dugogodišnji dopisnik časopisa „More“ iz Splita. Sa kolegama je od 1968. do 1994. godine bio organizator popularnih ribarskih večeri u Herceg Novom.

Danilo Mitrović sahranjen je na porodičnom groblju u Igalu.

Portal Analitika