Rukomet

Raičević: Biću spremna za start Lige šampiona

Kapiten Budućnosti, Milena Raičević kazala je da je srećna što je ponovo na treninzima sa ostatkom tima i da očekuje da će biti spremna za početak Lige šampiona početkom oktobra. 
Raičević: Biću spremna za start Lige šampiona
Izvor

Raičević je istakla da se oporavila od povrede ramena desne, šuterske ruke i da se polako vraća u takmičarsku formu.

"Srećna sam što sam ponovo na treninzima sa ostatkom tima i što je iza mene period oporavka od povrede. Boravila sam u Holandiji gdje sam imala odlične uslove za oporavak i vjerujem da ću uz rad odvojeno od tima, ali i zajedno sa saigračicama kada za to budem spremna u punom kapacitetu, dostići željeni nivo forme", kazala je Raičević u izjavi za zvanični sajt kluba.

Ona nije željela da se bavi projekcijama kada će biti na željenom nivou, navodeći da je mnogo važnije da postepeno podiže formu i da ne žuri ni u jednoj fazi povratka u takmičarski ritam.

"Do početka oktobra i starta Lige šampiona je dovoljno vremena i vjerujem da ću biti spremna za te izazove koji su uvijek prioritet za naš klub", kazala je Raičević.

Ona smatra da će 11 utakmica u pripremnom periodu biti dovoljno da Budućnost dostigne željenu formu za početak Lige šampiona.

Prema njenim riječima, povratak tri iskusne crnogorske igračice Anđele i Katarine Bulatović i golmana Marine Rajčić, uz iskustvo koje je mlada ekipa stekla u prošloj sezoni, trebalo bi da donese i ostvarenje cilja – korak više u Ligi šampiona u odnosu na prošlu sezonu kada je izboren plasman u četvrtfinale.

"Vjerujem da će forma iz utakmice u utakmicu u pripremnom periodu da ide uzlaznom putanjom i da ćemo se uigrati do početka Lige šampiona. Mlade igračice su iskusnije za sezonu, a uz tri iskusne igračice koje su ponovo sa nama, sigurna sam da će i meni i ostatku tima biti lakše u sezoni koja je pred nama. Tako bi moralo da bude i to bi trebalo da donese i korak više u odnosu na prošlu sezonu koja je takođe, bila uspješna. Moramo da idemo korak po korak jer samo tako možemo ostvariti zacrtane ciljeve", zaključila je Raičević.

Portal Analitika