Abiznis

Institut “Dr Simo Milošević”: Pismo o namjerama dostavila tri investitora

U ovom momentu postoji izraženo interesovanje potencijalnih investitora za privatizaciju Instituta “Dr Simo Milošević Igalo” , koji su dostavili pismo o namjerama:  International Hotel Property Limited iz Engleske,  gospodin Miroslav Marić iz Igala i Karlo Bocola, i kineska kompanija Affideaa u saradnji sa partnerima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, navodi se u Vladinom planu privatizacije.  
Institut “Dr Simo Milošević”: Pismo o namjerama dostavila tri investitora
Izvor

Tenderska komisija je, kako se navodi u dokumentu, sa savjetnikom za privatizaciju – Horwath HTL identifikovala nekoliko otvorenih pitanja koje bi trebalo riješiti prije objave tendera na jesen. Na tenderu će na prodaju biti ponuđeno 56,4 odsto državnih akcija u Institutu Igalo.

 

“Savjetnik za privatizaciju Horwath & Horwath Consulting d.o.o. Zagreb će ažurirati tendersku dokumentaciju, nakon čijeg usvajanja od strane Komisije za privatizaciju, će biti donijeta odluku o objavi tendera. Planirano je da se ažuriranje tenderske dokumentacije sprovede do kraja septembra 2018. godine, a u međuvremenu radiće se na rješavanju otvorenih pitanja tako da bi se objava tendera mogla očekivati na jesen”, ističe se u planu privatizacije.

 

Tenderska komisija u prethodnom sazivu je sprovela četiri tendera za prodaju akcijskog kapitala Instituta.  Međutim, tenderi nijesu uspjeli. Poslednji tender je rezultirao potpisivanjem kupoprodajnog ugovora koji nije realizovan.

Portal Analitika