Košarka

Mijo Kadija se vratio u Lovćen

Nakon informacije da je preuzeo klupu “Lovćena”, cetinjski košarkaški strateg Miodrag - Mijo Kadija danas je za Radio Cetinje govorio o novom angažmanu.
Mijo Kadija se vratio u Lovćen
RTV Cetinje Izvor

U svojoj prvoj izjavi, on je kazao kako mu je drago što je nakon 10 godina opet u “Lovćenu”, ističući da vjeruje kako je pred klubom uspješna sezona.

Želim da “Lovćen” vratimo na nekadašnje staze. S obzirom na to da je otišlo puno igrača i da treba dovesti pet ili šest novih, neobjektivno je sada govoriti o ciljevima. Sačekaćmo da prvo napravimo ekipu, da vidimo koji će to kvalitet biti, a ova godina će biti izuzetno teška i liga će biti mnogo jača – rekao je Kadija.

Prema njegovim riječima, pripreme počinju u ponedjeljak.

Sa mlađim igračima krećemo od ponedeljka. Nadam se, da ćemo od prvog septembra biti kompletni. Jedan od najboljih igrača “Lovćena” Aleksa Popović, neće biti tu do 17. septembra zbog obaveza prema reprezentaciji i to će biti veoma nezgodno, jer se baš u to vrijeme pravi igra. Forma se tempira za ekipu a moramo početi bez njega. Dobro bi bilo da dogovorimo i saradnju sa mladim Popovićem koji je igrao u ”Teodu” prošle godine. On je takođe na širem spisku, tako da nam i to otežava sutuaciju. Hajde da ne kukamo stalno, nego da pričamo o pozitivnim stvarima, važno je da dobro treniramo i da napravimo kvalitetnu igru i kvalitetne igrače. Stvarno bi bilo lijepo da “Lovćen” napravi dobar rezultat, i nadam se da nam predstoje sve bolje i bolje igre “Lovćena” – zaključio je Kadija.

Biće to treći povratak Kadije u “Lovćen”. Pored kluba iz našeg grada, Kadija je vodio “Budućnost”, “Atlas”, “Strumicu” i “Feni industriju”, kao i tivatski “Teodo”.

Kadiji će u stručnom štabu pomagati dosadašnji trener Petar Jovanović. 
U međuvremenu, klub su napustili Draško Albijanić, Mihailo Radunović i Vasilje Baćović.

Ugovor je produžio Aleksa Popović, a timu se priključio Milutin Đukanović.

Kako kažu iz “Lovćena”, ove godine napraviće respektabilan tim, koji će biti u stanju da parira svim ekipama , kako u damaćim takmčenjima, tako i u Drugoj ABA ligi koja startuje 27. septembra.

A.T. / RTV Cetinje

Portal Analitika