Region

Daleko smo od toga da nam neko nudi sjever Kosova

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija daleko od rješenja za Kosovo i da je daleko od toga da joj neko nudi sjever Kosova.

Daleko smo od toga da nam neko nudi sjever Kosova
N1Izvor

"Daleko smo mi od toga... Daleko smo mi od bilo čega", rekao je Vučić novinarima u Zrenjaninu, poslije potpisivanja sporazuma sa kineskom kompanijom Šangdong Linglong o izgradnji fabrike automobilskih guma.

On je rekao da do skoro Srbija nije mogla da razgovara ni o jednom rješenju, jer je Priština to gledala kao "gotovu stvar".

"Dobićemo više nego što smo imali juče i u pravima za naš narod i u našim resursima. Ako će neko da kaže da će da obezbijedi više za 50 godina, to su to neozbiljni ljudi", rekao je Vučić.

On je kazao da će na Kosovo stići najvjerovatnije u večernjim satima 8. septembra i da će tamo provesti jedan dan.

Dodao je da još nije utvrđeno da li će glavna svečanost biti u Kosovskoj Mitrovici ili Zubinom Potoku, ali je naglasio da će tada održati "najvažniji govor u svom životu".

"Čitaću govor i o svakoj riječi ću voditi računa, jer znam da će se od tih riječi mjeriti budućnost naše zemlje u narednim godinama", rekao je on.

Upitan o stavu Srpske pravoslavne crkve (SPC) o Kosovu i Metohiji, Vučić je kazao da je svima, uključujući i patrijarha Irineja, rekao šta misli, kakvo je stanje na Kosovu i šta može da se uradi.

"Moj stav je realan, ozbiljan i odgovoran, a mi nemamo problem sa SPC, već sa pojedinim ljudima", kazao je on.

Vučić je ponovio da će on dati svoj predlog za rješavanje pitanja Kosova, ali da će konačnu riječ imati građani koji će se o tome izjašnjavati na referendumu.

Portal Analitika