Region

Vučić ide na svadbu kod Šredera, čeka se Putin

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je poziv od bivšeg njemačkog kancelara Gerharda Šredera da mu bude počasni gost na svadbi, potvrđeno Tanjugu.
Foto: Sputnik Srbija
Foto: Sputnik Srbija
Portal AnalitikaIzvor

Kako je rečeno Tanjugu iz Kabineta predsjednika Srbije, Šreder svadbu s Korejankom Sojeon Kim priređuje 5. oktobra u Berlinu.

Svadba bivšeg njemačkog kancelara, a sada biznis konsultanta, člana uprave ruske energetske kompanije Rosnjefta, okupiće, prema pisanju njemačke štampe i druge VIP zvanice, kao i veliki broj političara sa raznih strana svijeta.

Poziv predsjedniku Srbije ne čudi, imajući u vidu da Šreder njeguje dugogodišnje prijateljstvo sa Vučićem, kojeg je u više navrata podržao, dolaskom u Beograd, i u predizbornim kampanjama, navodi Tanjug.

Šreder je, inače, 2. maja u Seulu oženio svoju dugogodišnju saputnicu Sojeon Kim, a svadbu je zakazao za 5. oktobar u Berlinu. Za Šredera je ovo peti brak, a za njegovu 25 godina mlađu suprugu, inače prevodioca, drugi.

Svadba, kako je najavljeno, biće organizovana za porodicu i prijatelje u elitnom hotelu "Adlon" pokraj Brandenburške kapije, a među gostima, prema špekulacijama njemačkih medija, mogao bi se naći i Putin, sad već, poslije vjenčanja austrijske ministarke, "iskusni" međunarodni gost.

Iz Kremlja je poručeno da za sada šef ruske države nema takve planove.

Portal Analitika