Društvo

Božović: Požar u Budvi pod kontrolom

Budvanski vatrogasci borili su se cijele noći sa vatrom u Tudorovićima, Blizikućama i iznad plaže Drobni pijesak, rekao je komadant Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović i dodao da će, ako ne bude pojačanja vjetra, požar ubrzo biti ugašen.
Božović: Požar u Budvi pod kontrolom
Mina/Portal AnalitikaIzvor

Božović je rekao da nema aktivnih požara, ali da uvijek ostanu džepovi koji su visoko u brdima i nepristupačni za gašenje.

"Cijelu noć smo proveli ovdje gasili vatru, a kako sada stvari stoje mislim da smo potpuno uspjeli u tome, nigdje nema aktivnog požara", kazao je Božović za Radio Budva.

On je rekao da su avioni prije pola sata počeli da gase te nepristupačne aktivne tačke, sa čim će konačno požar biti u potpunosti ugašen.

Božović je poručio da nema mjesta panici, da naseljena mjesta nijesu bila ugrožena.

"Nijednog trenutka nije bilo opasnosti za naseljena mjesta, nigdje požar nije bio ni blizu kućama. Nismo dozvolili da pređe Jadransku magistralu, a olakšalo nam je i što je sjeverni vjetar bio slabiji nego prethodne noći", istakao je Božović.

Na terenu su pored budvana sinoć bili i vatrogasci iz Herceg Novog, Podgorice i Kotora i veliki broj pripadnika policije.

Portal Analitika