Društvo

Prijestonica donirala pet hiljada eura za rekonstrukciju vrtića

Prijestonica Cetinje donirala je pet hiljada eura za rekonstrukciju vrtića Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ u Jabučkoj ulici, saopštio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan nakon susreta sa direktoricom te ustanove Senkom Vuksanović. 

Prijestonica donirala pet hiljada eura za rekonstrukciju vrtića
Izvor

Novac će, kako je dogovoreno na sastanku, biti upotrijebljen za zamjenu dotrajale stolarije u tehničkom bloku vrtića u kojem se nalaze kuhinja, trpezarija i kotlarnica. Stolarija na tom dijelu vrtića nije mijenjana od otvaranja te predškolske ustanove prije 30 godina. 
Gradonačelnik Kašćelan je u toku posjete obišao i radove na vrtiću, u kojem se trenutno privodi kraju zamjena dijela krova i krečenje učionica. On je ponovio stav uprave Prijestonice da su đeca Cetinja najveće bogatstvo grada i da svaka aktivnost koja ima za cilj unapređenje njihovog položaja ima njenu podršku. 
„Naš današnji gest nije izraz humanosti, nego čin istinske brige i odgovornosti za one koji su naša budućnost. Ovo je skroman iznos, ali vjerujem isto tako i značajan i dobrodošao. Pozivam i druge da slijede naš primjer, jer zajedno možemo i bolje i više za našu djecu i za naš grad“, kazao je on. 
Prijestonica Cetinje je u maju JPU „Zagorka Ivanović“ donirala sprave za dječje igralište, čime je postojeći mobilijar upotpunjen na zadovoljstvo djece i radnika te ustanove.          

 

Portal Analitika