Abiznis

Bulatović: Aerodromi pristupili izradi procedura za noćno letenje na Aerodromu Tivat

Nema opravdanja da u 21. vijeku, u zemlji koja je svjetski poznata turistička destinacija, aerodromi ne budu moderni i opremljeni, jer su oni zamajac ekonomskog i turističkog razvoja Crne Gore - kazao je Dragoljub Bulatović, predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore. Odbor direktora Aerodroma u prethodnom periodu prepoznao je potrebu izrade stručnog elaborata kojim će se riješiti višedecenijska dilema oko noćnog letjenja na tivatskom aerodromu.
Bulatović: Aerodromi pristupili izradi procedura za noćno letenje na  Aerodromu Tivat
Izvor

Nemogućnost obavljanja saobraćaja od zalaska do izlaska sunca čini Aerodrom Tivat neoperativnim za veći broj avio operacija, a istovremeno teret saobraćaja koncentriše u mnogo kraćem i isključivo dnevnom režimu rada.Ovo dovodi do zagušenja tokom turističke sezone, gdje se na Aerodromu Tivat u jednom danu opsluži preko 60 vazduhoplova i 10.000 putnika.

Odlukom Borda priprema analize za potrebe noćnog letjenja povjerena je dipl. saob. ing. Vlastimiru Ristiću, članu Odbora direktora, koji je u saradnji sa izvršnim menadžmentom komisijski pripremio zahtjev kojim će se kroz međunarodni poziv izabrati ponuđač čiji je zadatak da izradi elaborat za noćno letjenje na tivatskom aerodromu.

U Odboru direktora smatramo da je ovaj korak još jedna u nizu aktivnosti usmjerenih ka valorizaciji crnogorskih aerodoroma, a benefiti su višestruki: kako za preduzeće, tako i za nacionalnog avioprevoznika i turističku privredu u cjelini - zaključuje predsjednik Odbora direktora Dragoljub Bulatović.

 

Portal Analitika