Abiznis

Isplatiće dividendu od 55,2 miliona eura

Akcionarima Elektroprivrede biće isplaćena dividenda od 55,2 miliona eura, odlučeno je na jučerašnjoj skupštini akcionara ove kompanije.
Isplatiće dividendu od 55,2 miliona eura
Nova PobjedaIzvor

To je prva podjela dividende u istoriji ove kompanije. Dividenda će biti isplaćena iz neraspoređene dobiti, a bruto vrijednost po akciji iznosi 0,4214 eura.

Skupština je usvojila finansijske i konsolidovane iskaze za prošlu godinu, izvještaj o poslovanju kompanije, odluku o pokriću gubitaka, kao i odluku o raspodjeli akumulirane dobiti, izboru revizora, kupovini akcija, kao i odluke o razrješenju i imenovanju članova odbora direktora.

Predsjednik EPCG Đoko Krivokapić je izjavio da postoji veliko interesovanje za EPCG, "koja ima tri zlatne elektrane i postaje moćna kompanija u Crnoj Gori“ i dodao da finansijski iskaz od 850 miliona eura nije pravi odraz vrijednosti te energetske kompanije.

Istakao je da EPCG neće plaćati dugove Rudnika uglja, koji je nedavno preuzela, uz ocjenu da je to bio dobar poslovni potez.

- Rudnik će iz svog poslovanja sanirati sve svoje dugove, uključujući i reprogram poreskog duga - rekao je Krivokapić.

Podsjetio je da je italijanska kompanija A2A za ulazak u EPCG platila 436 miliona eura, a da sada izlazi iz vlasničke strukture sa 244,9 miliona, zajedno sa svojim dijelom dividende.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika