Fudbal

Siti spremio 60 miliona funti za zimsko pojačanje

Gvardiola razmišlja dugoročno, a ovaj igrač je baš po njegovom ukusu.
Siti spremio 60 miliona funti za zimsko pojačanje
sportske.netIzvor

Jasno je da "Građani" imaju već formiran tim, a Pep je i prije ljetnjeg prelaznog roka rekao da su mu potrebni krilo i zadnji vezni. Krilo je uspio da dovede, i to Mareza za 60 miliona funti koga nisu uspjeli u januaru da dovedu, a sada su spremili istu toliku svotu novca za novog vezistu.

 

Gvardiola je označio Žoržinja kao prvu želju, ali on je na kraju otišao u Čelsi, pa je tako jedina kritična pozicija u timu ona koju pokriva Brazilac, Fernandinjo, a Gvardiola želi Nevesa u svom timu.

 

Ruben Neves je pokazao da je kvalitetan igrač, iako ima samo 21 godinu. Ono što ide u prilog ovom transferu je to da je Portugalac baš po Pepovom ukusu, kao i to da su skauti Mančestera bili na utakmici između Vulvsa i Evertona, a da je Gvardiola dobio detaljan izvještaj o ovom igraču.

 

Vulverhempton je doveo ovog igrača 2017. godine iz Porta, a plaćen je 15,8 miliona funti. Jasno je da je cijena sada mnogo veća, a to znaju i čelnici Sitija, pa su spremili ogromnu svotu novca za novajliju u Premijer ligi.

 

Nevesa su prozvali "portugalski Andrea Pirlo", a Gvardiola će imati priliku da gleda ovog igrača već u narednom kolu, kada Siti gostuje Vulvsima.

Portal Analitika