Fudbal

Real pred samo 48.666 navijača

Šampion Evrope Real Madrid suočava se sa najmanjom podrškom navijača u posljednjih devet godina, odnosno nakon odlaska najboljeg fudbalera svijeta Kristijana Ronalda, pošto se u pobjedi nad Hetafeom (2:0) na startu španske Primere okupilo "samo" 48.466 gledalaca.
Real pred samo 48.666 navijača
RTSIzvor

Na "Santjago Bernabeu" došlo je tek malo više od polovine kapaciteta stadiona, što se nije desilo od posljednjeg meča u sezoni 2008/2009 protiv Viljareala, kada je Real bio u očajnom nizu od pet poraza, među kojima je bio i od Barselone 6:2.

Ubrzo poslije toga Real je reagovao dovođenjem Ronalda za tada rekordnih 94 miliona eura iz Mančester Junajteda i započeo sjajnu eru na čelu sa Portugalcem, krunisananom sa četiri Lige šampiona.

Sada kada nema petostrukog osvajača Zlatne lopte i najboljeg strijelca u istoriji kraljevskog kluba (450 golova), a ni njegove zamjene, broj pristalica najbolje govori koliko im je značio Ronaldo.

Geret Bejl, kome je namijenjena uloga nasljednika Ronalda, postigao je gol u jučerašnjem trijumfu, nakon što je Dani Karvahal "načeo" gradskog rivala.

Portal Analitika