Fudbal

Najavio kraj karijere, a sada je džoker romantičara

Poslije startnog remija protiv Rudara, “romantičari” su protiv Zete upisali treći vezani trijumf i osamostalili se na vrhu tabele. Ipak, prvi put ove sezone ,,crveni” su bili u prilici da jure rezultat Zeta je imala vođstvo, a onda je Titograd pokazao karakter, moć i odlike velikog tima.
Najavio kraj karijere, a sada je džoker romantičara
ArenaIzvor

Meč je riješio adut sa klupe Mirko Raičević, koji je samo desetak minuta nakon što je ušao u igru, uspio da pogodi mrežu, za veliko slavlje na Starom aerodromu.

“Veoma važna pobjeda za nas. Šef je uporno ponavljao da je Zeta veoma neugodna, a samo tri dana ranije imali smo veoma zahtjevan meč protiv Budućnosti, tako da je od izuzetnog značaja što smo maksimalno iskoristili prednost domaćeg terena”, kazao je Raičević.

Prije dva i po mjeseca Mirko Raičević najavio je završetak karijere, onda je, ipak, ostao da pomogne ekipi u evropskim mečevima, da bi kao tajni adut Igora Pamića ušao sa klupe i pogodio za preokret i pobjedu OFK Titograd protiv Zete.

Iskusni, tridesetšestogodišnji Podgoričanin na poseban način proslavio je gol, prvi nakon više od godinu (posljednji put postigao je pogodak protiv Gandžasara u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a u Crnoj Gori protiv Lovćena 27. maja 2017.godine).

“Prošle sezone nijesam postigao nijedan gol. Dobro je poznato da sam odlučio da okačim kopačke o kiln, ali onda je bio dogovor da ipak budem tu za evropske mečeve. Odmah smo nastavili sa radom, znali smo da na startu nemamo Pavlovića i Nikolića, tako da sam nastavio da treniram i eto tu sam i dalje. Sigurno da mi znači gol poslije dužeg vremena, jer sam i ostao da bih koliko-toliko mogao da pomognem. Zbog svega toga, nakon gola bukvalno sam “eksplodirao” od emocija”, iskren je Raičević.

Kopačke, dakle, nijesu završile o klin, a kada će ne znamo. Jasno je da će makar još neko vrijeme nastaviti da gaze.

“Protiv Rudara i Iskre bio sam starter, protiv Budućnosti i Zete ušao sa klupe i vjerovatno će tako i biti. Tu sam da pomognem, ukoliko treba da se sačuva prednost, da povežem linije tima, a eto pokazalo se protiv Zete i ako treba da osvježim i trgnem ekipu. U svakom slučaju, nastojaću da budem tu i dam maksimalan doprinos”, kazao je Raičević.

Neuništivi Ćiro tako je pokazao daje i kapiten, ali i džoker i spasilac.

“Utakmica protiv Zete bila je veoma dinamična, sa dosta šansi na obje strane. Uspjeli smo da slavimo, nastavimo pobjednički ritam i to svakako raduje. Nije bilo lako, ali ovakve pobjede, kada i ne ostavite najbolji utisak, donese posebno zadovoljstvo”, naglasio je iskusni vezista.

Za razliku od prošle sezone, Titograd je novu otvorio na , pravi način. Poslije razočaravajućeg ljeta i evropske avanture, “crveni” su krenuli idealno.

“Dobar početak, tri pobjede i remi svakako su odličan učinak. Međutim nema euforije, idemo dalje. Svjesni smo da možemo i bolje, a siguran sam da ćemo kako bude vrijeme odmicalo još više unaprijediti igru i nadam se nastavku pozitivnog niza”, naglasio je Raičević.

Portal Analitika