Fudbal

Janković: Vrijeme je da odem, ali neće biti smak svijeta ako ostanem

Marko Janković je odigrao odlično dva meča za Partizan sa Nordšelandom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a uoči revanša pojavila se informacija da je prodat i da će karijeru nastaviti u turskom Bursasporu.
Janković: Vrijeme je da odem, ali neće biti smak svijeta ako ostanem
Portal AnalitikaIzvor

- Iskreno, o tome ništa ne znam. U Partizanu sam, spremam se za naredne izazove i dvomeč sa Bešiktašem, a da li će nešto biti u međuvremenu, ne znam - rekao je crnogorski reprezentativac. Cetinjanin, međutim, ne krije da želi opet da se oproba u nekoj drugoj, jačoj ligi.

- Iskreno, mislim da je vrijeme da odem. Ako ostanem, nije smak svijeta, a trebalo bi mnogo stvari da se poklopi da se ode u neki klub, posebno ako mislite da je nekog vašeg ranga i u kome mislite da možete da napredujete. Daleko od toga da želim da idem na silu. Ukoliko ostanem, nema nikakvih problema, daću sve od sebe, ali postoji opcija da do kraja prelaznog roka odem - otkrio je Janković beogradskim novinarima. Iako se dovodi u vezu sa Turskom, crnogorski reprezentativac ima želju da karijeru nastavi na Zapadu.

- Želja mi je da odem u neku od ,,liga petica“, u klub u kome bih mogao da napredujem. Ne želim da navijači pomisle da sam nerealan, već želim da odem - kad se to bude desilo - u neki klub koji njeguje fudbal, gdje može da se napreduje - istakao je Janković.

Partizanova ,,desetka“ objasnila je da se igrač poslije nekog perioda zasiti.

- Dešava se i vrhunskim fudbalerima, traje određeni period. Ali, ako ste dovoljno jaki u glavi, shvatite da to samo vama može da škodi i morate da prevaziđete krizu. Sve je do vas. Ako krenete da padate, teško ćete u bolju sredinu. Mora glava da se „namjesti“, da se pruži sve od sebe. Janković je bio jedan od boljih igrača ,,parnog valjka“ u protekla dva evropska meča, upisavši ukupno gol i tri asistencije. Forma mu je u uzlaznoj putanji, prava preporuka za transfer...

Portal Analitika