Region

Vučić 9. septembra na Kosovu predstavlja svoj plan?

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da će u septembru predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doći na Kosovo kako bi iznio svoj stav o kosovskom pitanju, a da će se prije toga konsultovati sa predstavnicima Srpske liste.

Vučić 9. septembra na Kosovu predstavlja svoj plan?
N1Izvor

Vučić je juče najavio da će posjetiti Kosovo i Metohiju 9. septembra "ako sve bude u redu", a pojedini beogradski mediji danas pišu da će tada objaviti detalje državnog plana za rješenje kosovskog pitanja.

Rakić je za televiziju Pink kazao da se Vučić uvijek konsultuje sa njima, dodajući da sada pokušava da obezbijedi da se kosovsko pitanje riješi tako da se Srbima na Kosovu i Metohiji obezbijedi bolji život i sigurnost.

"Podjela ili razgraničenje ako ne dovedu do boljeg život i veće sigurnosti Srba onda ništa ne znače", kazao je Rakić, koji je i gradonačelnik opštine Sjeverna Mitrovica.

Rakić je rekao da je srpska opozicija protiv svega, a da ne nudi nijedno rješenje i da niko ne zna za šta se oni zalažu.

"Ostavite nas na miru ljudi. Pustite nas da živimo dolje i pustite nas da sa našim predsjednikom nađemo neko rješenje za boljitak ljudi dolje", poručio je.

Portal Analitika