Crna hronika

UP: Lazić i Pavlov ilegalno ušli u Crnu Goru, htjeli da likvidiraju Ćatovića

Bjelopoljska policija rasvijetlila je sinošnju pucnjavu u tom gradu, u kojoj je jedna osoba stradala, dok su dvije povrijeđene.
Foto: Printscreen TVCG
Foto: Printscreen TVCG
Portal AnalitikaIzvor

„Nakon konsultacija sa tužiocem, Elvis Ćatović (32) iz Bijelog Polja je lišen slobode, zbog sumnje da je, na štetu Željka Pavlova i Ljubomira Lazića, počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju kvalifikovano smrtnom posljedicom u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, saopšteno je iz Uprave policije.

Ćatović će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.

Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su Željko Pavlov (47) iz Srbobrana, državljanin Srbije koji je stradao, i Ljubomir Lazić (46) iz Zemuna, koji je teško povrijeđen, takođe državljanin Srbije, ilegalno ušli u Crnu Goru i došli do mjesta gdje živi Ćatović u namjeri da ga ubiju.

„Sinoć oko 23:30, u blizini kuće E.Ć, došlo je do, naime, kako se sumnja, upotrebe vatrenog oružja između Ž.P. i Lj.L. sa jedne i E.Ć. sa druge strane u kojoj je E.Ć. lišio života Ž.P. i zadao povredu Lj.L, dok je E.Ć. takođe zadobio povredu. Lj.L. je zadobio povredu – prostrijelnu ranu u predjelu ramena i nalazi se na bolničkom liječenju, a prema informacijama koje posjedujemo nije životno ugrožen. Povredu – prostrijelnu ranu nadlaktice zadobio je i E.Ć. i njemu je pružena medicinska pomoć nakon koje je priveden u CB Bijelo Polje“, navedeno je u saopštenju.

Na licu mjesta je, podsjećaju, izvršen uviđaj.

„Izuzeti su tragovi koji će biti vještačeni u Forenzičkom centru. U neposednoj blizini tijela Ž.P. pronađen je i izuzet pištolj „Vzor“, cal. 7,65 mm sa prigušivačem. Slijede dalje policijsko – tužilačke mjere radnje u ovom predmetu“, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Portal Analitika