Svijet

Radio sam za CIA, to su seksi riječi, lako povezive sa zavjerom i pučom

Nakon što je pozvao Sjedinjene Američke Države da odbiju zahtjev Crne Gore za njegovim izručenjem, bivši operativac CIA-e, Džozef Asad, danas se pojavio na televiziji gdje je odgovarao na pitanja novinara o tome zašto ga Crna Gora potražuje.
Radio sam za CIA, to su seksi riječi, lako povezive sa zavjerom i pučom
foxIzvor

U najavi intervjua sa Asadom, Fox news navodi da se radi o čovjeku koji je godinama bio na liniji fronta u borbi protiv terora, a da ga sada Crna Gora traži pod optužbom da je kovao zavjeru da bi srušio "diktatora te države".

Bivši agent CIA-e, odgovarajući na pitanja, kazao je da je u Crnoj Gori bio da bi savjetovao političkog konsultanta koji je radio za opoziciju, te da je to bilo još prije dvije godine.

Na pitanje zašto ga Crna Gora sada traži, Asad je kazao da je na to pitanje veoma lako odgovoriti.

Kako je naveo radi se o tome da je radio za CIA cijelu deceniju, te da su to seksi riječi, lako povezive sa zavjerom i pučom i da se tako dobija medijska pažnja.

"Ako pogledate vrijednosti NATO, i pogledate radnje države kao što je Crna Gora, one su kontradiktorne onome što i NATO i ja lično držimo veoma dragim", kazao je Amerikanac.

Dodao je i da NATO i američka administracija treba da podrže demokratske vrijednosti i ljudska prava, koja, kako je kazao, smatraju svetim.

Pozvao ih je i da ne dozvole Crnoj Gori da zatraži ekstradiciju njega niti bilo koga drugog koga vide kao političkog protivnika kako bi, kako je kazao, utišali glasove koji podržavaju demokratiju.

Portal Analitika