Politika

NOVA: Milačić kao Crnogorac snosi dio odgovornost za Mašulovićev potez

Nova srpska demokratija pozdravila postupak Marka Milačića, predsjednika Prave Crne Gore, da ode u Knin i uputi izvinjenje srpskom narodu u današnjoj Hrvatskoj ali i srpskom narodu uopšte, zbog prisustva crnogorskog oficira proslavi Oluje.
NOVA: Milačić kao Crnogorac snosi dio odgovornost za Mašulovićev potez
Portal AnalitikaIzvor

Kao srpska politička stranka, Nova srpska demokratija smatra da je ovo potez koji treba da slijede i drugi nacionalni Crnogorci koji su glasali za nezavisnost Crne Gore i tako omogućili da uopšte dođe do sramnog čina pukovnika Mašulovića. Marko Milačić je ispravno shvatio da upravo na njemu i ostalim nacionalnim Crnogorcima leži dio odgovornosti zbog svega što se dešava i javno iskazivanje potrebe da se kao Crnogorac ogradi od Mašulovićevog čina je svijetli primjer koji i ostali njegovi sunarodnici moraju da slijede, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da oni iz Nove srpske demokratije, kao Srbi po nacionalnosti, ne mogu da osjećamo odgovornost zbog Mašulovićevog poteza, jer su od samog početka bili protiv svega što je proizvelo Mašulovića kao takvog.

Uostalom, to je i naš prijatelj Marko Milačić potvrdio time što je izvinjenje uputio i čitavom našem narodu, što mi, Srbi iz Nove srpske demokratije, sa radošću prihvatamo u nadi da će još njegovih sunarodnika osjetiti potrebu da uradi isto, dodaju iz NOVE.

Ovaj Milačićev odgovoran postupak smatramo, kako ističu,  dobrim i potrebnim prilogom politici srpsko-crnogorskog pomirenja koju zastupa Demokratski front

Takođe se nadamo, da će i neko od hrvatskih političara, poput Milačićevog prijatelja Ivana Pernara, osjetiti potrebu da dođe u Crnu Goru i uputi izvinjenje i žal Srbima i Crnogorcima čiji su bližnji stradali u logoru Lora u poslednjem ratu i na Lijevča polju i Jasenovcu u Drugom svjetskom ratu, ističu u saopštenju.

Portal Analitika