Sci/Tech

“Mladi mogu sve “ danas u Podgorici

Crnogorski savez za tehničku kulturu “Politehnika” će na Trgu nezavisnosti 12. avgusta, 2018. godine, u okviru programa obilježavanja 12. avgusta, međunarodnog dana mladih organizovati manifestaciju pod nazivom „Međunarodni dan mladih – Mladi mogu sve“.
“Mladi mogu sve “  danas  u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Taj  datum  su ustanovile Ujedinjene nacije kao međunarodni dan mladih.

Manifestacija će trajati od 17:00 – 24:00

Za mlade koje interesuje nauka i tehnika, na trgu će biti organizovano više  programa iz oblasti  tehničke kulture i nauke, kao što su :

- „Put oko svijeta za 80 minuta“ kontakti posredstvom radio-amaterskih stanica sa vršnjacima širom
   planate -  3 sesije tokom dana

- „Zabavna fizika „ /eksperimenti

- „Zabavna elektronika „ /eksperimenti

- Robotika

- Raketno modelarstvo


Od 21:00 – 24:00 biće organizovan program „Veče sa zvijezdama„ – javno osmatranje  noćnog neba sa 5 teleskopa postavljenih na trgu Na trgu će bili postavljeni paneli sa fotografijama koje su nastale sa svemirskog teleskopa Habl.

Mladi će moći da se upoznaju sadržajima koje nudi naša organizacija, kao i organizacije koje se bave naukom i tehničkom kulturom, navodi se u saopštenju.

Cilj programa je promocija i afirmacija aktivnosti za mlade koje se mogu u puno većem obimu i obuhvatu mladih praktikovati u Crnoj Gori. Cilj progama je i da skrene pažnju na nedovoljno konkretnih sadržaja za mlade i aktivnosti kojima se oni mogu permanentno baviti u slobodno vrijeme . Takođe niz aktivnosti koji bi se pokazao na ovoj manifestaciji treba da ukaže na velike mogućnosti koje moderne tehnologije pružaju mladima.

 

 

 

Portal Analitika