Crna hronika

Dva sata prije nego je ubijen Kruščić bio sa obezbjeđenjem

Miodrag Migi Kruščić (49), dva sata prije nego što je likvidiran, 21. maja na terasi lokala ,,Palata” u podgoričkom naselju Stari aerodrom, otkazao je usluge obezbjeđenja i na sastanak sa novinarkom Vijesti Jelenom Jovanović otišao je bez pratnje.
Dva sata prije nego je ubijen Kruščić bio sa obezbjeđenjem Foto: PA
PobjedaIzvor

Istražitelji su došli do saznanja da je Kruščić nekoliko mjeseci ranije angažovao dvojicu momaka da ga obezbjeđuju jer se pribojavao da mu je ugrožen život zbog druženja i bliskosti sa ljudima iz ,,škaljarskog” klana. Prema podacima našeg lista, Kruščiću je sugerisano iz policije da mu je ozbiljno ugrožena sigurnost, u jeku rata ,,kavačkog” i ,,škaljarskog” klana koji je uzrokovao desetine žrtva.

Za sada nije poznato zbog čega je na ugovoreni sastanak Kruščić ipak otišao bez uobičajene pratnje. Takođe, iz istrage nije bilo moguće dobiti informaciju da li su ljudi koji su bili zaduženi za Kruščićevu sigurnost saslušani. Nepobitno je, smatraju uključeni u istragu, da bi njihovi iskazi mogli biti značajni za istragu ili bar njen dalji tok.

SAZNANJA

Prije svega, moglo bi se doći do konkretnih saznanja zbog čega su angažovani, da li je bilo nekih direktnih prijetnji i od koga, kao i koliko su obezbjeđivali Kruščića i zbog čega nijesu bili u njegovoj blizini kobnog dana. Prema saznanjima Pobjede, istražitelji prikupljaju dokaze u rasvjetljavanju ovog zločina i uskoro očekuju značajne pomake.

Nezvanično, inspektori već imaju određene tragove koji ih vode do osumnjičenih i u toku su vještačenja za koja vjeruju da će potvrditi njihove sumnje. Kako je Pobjedi ranije saopšteno iz više izvora bliskih istrazi, postoji niz operativnih saznanja o brutalnoj likvidaciji Kruščića.

Pobjeda je još u junu objavila sumnje istražitelja da iza ovog zločina stoji crnogorski državljanin, u policijskim evidencijama označen kao bezbjednosno interesantna osoba bliska kavačkom klanu.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika