Crna hronika

Uhapšen Beranac po potjernici Interpola

Službenici policije Ruske Federacije su, postupajući po međunarodnoj potjernici koju je raspisao NCB Interpol Podgorica, u Moskvi lišili slobode D.D. (50) iz Berana.
Uhapšen Beranac po potjernici Interpola
Portal AnalitikaIzvor

Iz Uprave policije je saopšteno da je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potjernicu za D.D. radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela kriminalno udruživanje i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

''D.D. se naime potražuje zbog navedenih krivičnih djela za koja je osumnjičen u okviru policijske akcije „Artur“. Akcija „Artur“ sprovedena je, podsjećamo, 27.12.2017. godine, a realizovali su je službenici Odsjeka za borbu protiv droge u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Bijelom Polju i u sadejstvu sa službenicima Specijalne antiterorističke jedinice, CB Berane, OB Rožaje i OB Plav. Višemjesečna akcija „Artur“ je bila usmjerena na presijecanje lanca krijumčarenja opojne droge marihuana iz Albanije i Kosova u Crnu Goru, a zatim dalje prema Republici Srbiji i zemljama Zapadne Evrope. Službenici Odsjeka su u akciji zaplijenili oko 15 kilograma marihuane tipa skank. Navedenog dana, 27.12.2017. godine, četiri lica su lišena slobode dok su se tri lica potraživala a među ta tri lica bio je D.D'', navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, slijedi komunikacija između nadležnih organa Ruske Federacije i Crne Gore u vezi sa izručenjem ovog lica našoj državi. 

Portal Analitika